Ηράκλειο: Τα τεράστια κόστη καυσίμων «ψαλιδίζουν» τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ - Τι θα γίνει με τα mini bus 

Κρήτη
Ηράκλειο: Τα τεράστια κόστη καυσίμων «ψαλιδίζουν» τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ - Τι θα γίνει με τα mini bus 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αραίωση των δρομολογίων είναι μονόδρομος, με φόντο το τεράστιο κόστος καυσίμων - Οικονομική ενίσχυση των ΚΤΕΛ σε όλη τη χώρα ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών - Αν δεν έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση, έως τις 20 Μαΐου, τα δρομολόγια των mini bus θα διακοπούν

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το κόστος ενέργειας και στις μετακινήσεις πολιτών με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, με τις διοικήσεις των ΚΤΕΛ να κάνουν λόγο για πρωτοφανείς καταστάσεις, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια διατίθενται για την αγορά καυσίμων, γεγονός που επηρεάζει αναπόφευκτα και τα δρομολόγια.

Ειδικότερα, τα δρομολόγια μειώθηκαν και στο Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου το οποίο, μόνο για τον μήνα Μάρτιο, διέθεσε το 50% των εσόδων από τις εισπράξεις των εισιτηρίων για την αγορά πετρελαίου, με τον Καλλέργο Βουλγαράκη να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της τιμής του εισιτηρίου, το Φθινόπωρο, εφόσον δεν βρεθεί λύση από τη κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα οικονομική ενίσχυση από το αρμόδιο υπουργείο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών, με τον Καλλέργο Βουλγαράκη να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης των εισιτηρίων στα τέλη του χρόνου, στη περίπτωση που δεν βρεθεί λύση από τη κυβέρνηση.

Παράλληλα ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Καλλέργος Βουλγαράκης προαναγγέλλει ότι οι τρεις γραμμές μίνι μπας στο Ηράκλειο θα σταματήσουν από τις 20 Μαΐου, εφόσον δεν έχει υπογραφεί η νέα σύμβαση μεταξύ Δήμου και Αστικού ΚΤΕΛ. Ήδη, τα δρομολόγια των μίνι μπας «φρέναραν» για τη μετακίνηση των πολιτών, τα Σάββατα ενώ τις καθημερινές η αναμονή αγγίζει τη μισή ώρα, λόγω της αραίωσης των δρομολογίων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου - Λασιθίου κ. Μανόλης Χαχλιούτης περιέγραψε την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί, κάνοντας λόγο για πρωτόγνωρες καταστάσεις, τονίζοντας την ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης από τη κυβέρνηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News