Ηράκλειο: Ο εκσυγχρονισμός της ΕΛΑΣ στο επίκεντρο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συνδικάτων Αστυνομικών

Κρήτη
Ηράκλειο: Ο εκσυγχρονισμός της ΕΛΑΣ στο επίκεντρο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συνδικάτων Αστυνομικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η EΑΑΠΚ, φιλοξενεί, για πρώτη φορά στην Κρήτη και μετά από 18 ολόκληρα χρόνια ξανά στην Ελλάδα, το διήμερο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συνδικάτων Αστυνομικών - Από κοινού τα συνδικάτα αγωνίζονται για τον εκσυγχρονισμό δομών λειτουργίας και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών

Στην Κρήτη λαμβάνει χώρα το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συνδικάτων Αστυνομικών. Η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης, φιλοξενεί, για πρώτη φορά στην Κρήτη και μετά από 18 ολόκληρα χρόνια ξανά στην Ελλάδα, το Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συνδικάτων Αστυνομικών που ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 4 και θα ολοκληρωθεί αύριο  Πέμπτη 5 Μαΐου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναπτυχθούν ρηξικέλευθες προτάσεις και ιδέες που θα συμβάλλουν, στον περαιτέρω εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό των δομών λειτουργίας του αστυνομικού συστήματος αλλά και στην βελτίωση του εργασιακού – υπηρεσιακού βίου των Αστυνομικών της ΕΕ, αναβαθμίζοντας την προσφορά τους στην κοινωνία καθώς και στην χώρα μας.

Οι αστυνομικοί της Κρήτης «παλεύουν» απέναντι στην εγκληματικότητα

Ενωμένα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος εμφανίζονται τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα Αστυνομικών τα οποία πραγματοποίησαν μετά από 18 χρόνια ξανά στην Ελλάδα το συνέδριό τους σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας. Όπως τονίστηκε στο περιθώριο του συνεδρίου οι αστυνομικοί της Κρήτης «παλεύουν» απέναντι στην εγκληματικότητα με τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και σε πολλές περιπτώσεις σύμφωνα με τους συνδικαλιστές η δουλειά τους βασίζεται στο φιλότιμο και τις προσωπικές θυσίες.

Καταπολεμούν από κοινού το έγκλημα, στέκονται στο πλευρό του πολίτη, ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας και αντιμετωπίζουν σε πολλές περιπτώσεις κοινά ζητήματα. Συνδικάτα της αστυνομίας από την Ευρώπη συναντήθηκαν στην Κρήτη και επιβεβαίωσαν ότι οι προκλήσεις είναι κοινές.

Στην περίπτωση της Ελλάδας οι αστυνομικοί όμως έχουν να αντιμετωπίσουν και τις τεράστιες ελλείψεις που δυσκολεύουν τη δουλειά τους . (κατάργηση 6.700 οργανικών θέσεων και ελλείψεις εξοπλισμού).

Και σαν να μην φτάνουν η επικινδυνότητα και οι δυσκολίες της δουλειάς τους, οι αστυνομικοί «παλεύουν» τα τελευταία χρόνια να απαλλαγούν από καθήκοντα με τα οποία επιφορτίστηκαν χωρίς λόγο όπως λένε. («να απαλλαγούμε από πάρεργα, δουλεύουμε με φιλότιμο»).

Τα προβλήματα τέθηκαν στο περιθώριο του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συνδικάτων Αστυνομικών που πραγματοποιείται μετά από 18 χρόνια ξανά στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αμμουδάρα Ηρακλείου.

Από κοινού τα συνδικάτα αγωνίζονται για τον εκσυγχρονισμό δομών λειτουργίας και τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News