Μαμουλάκης: Στη βουλή το θέμα μείωσης της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Κρήτη
Μαμουλάκης: Στη βουλή το θέμα μείωσης της τιμής των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως τονίζεται στην επιστολή του Δημάρχου Ικαρίας, η πρόσφατη αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχει φέρει σε δεινή θέση τους Ικαριώτες, επηρεάζοντας αρνητικά και τις τουριστικές προοπτικές του νησιού

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, κατέθεσε την επιστολή του Δημάρχου Ικαρίας Νίκου Καλαμπόγια με την οποία ζητείται η μείωση των τ​ιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, καθώς και η ενίσχυση του μεταφορικού ισοδύναμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αύξηση του κόστους μεταφοράς προσώπων και αγαθών από και προς το νησί της Ικαρίας.

Όπως τονίζεται στην επιστολή του Δημάρχου, η πρόσφατη αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έχει φέρει σε δεινή θέση τους Ικαριώτες, επηρεάζοντας αρνητικά και τις τουριστικές προοπτικές του νησιού. Ειδικά οι μόνιμοι κάτοικοι που αναγκάζονται να ταξιδεύουν συχνά για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους, όπως για παράδειγμα λόγους υγείας με δεδομένη την χρόνια υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας, βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση. Ως προς το Μεταφορικό Ισοδύναμο, μια προσπάθεια του κράτους να ενισχύσει την νησιωτικότητα, τονίζεται ότι πρέπει να ενισχυθεί, τόσο για να ικανοποιήσει τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί, όσο και για να αποκαταστήσει την αδικία που διαμορφώνεται για τους νησιώτες.

Ο Χάρης Μαμουλάκης ζητάει απαντήσεις από τον Υπουργό, σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει για να ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα αιτήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News