Βαρδάκης: «Αδιαφορία της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση με σκοπό την ολοκλήρωση του Γηροκομείου Βιάννου»

Κρήτη
Βαρδάκης: «Αδιαφορία της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση με σκοπό την ολοκλήρωση του Γηροκομείου Βιάννου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Δήμος Βιάννου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, με σκοπό την αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων που απορρέουν από τη σεισμική δραστηριότητα

Με αφορμή τις αναπάντητες από τον αρμόδιο Υπουργό κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις με θέμα τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του κτιρίου που πρόκειται να στεγάσει το Γηροκομείο Βιάννου, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Μόνο απαξίωση και αδιαφορία έχουμε εισπράξει μέχρι στιγμής από την κυβέρνηση αναφορικά με την απαραίτητη χρηματοδότηση για το Γηροκομείο Βιάννου.

Παρά τις από 29/10/2021 και 23/2/2022 Ερωτήσεις που καταθέσαμε για το μείζον για την τοπική κοινωνία θέμα, ουδεμία απάντηση δεν έχουμε λάβει μέχρι σήμερα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος Βιάννου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, με σκοπό την αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων που απορρέουν από τη σεισμική δραστηριότητα, αλλά και τη απλοποίηση των σχετικών διαδικασιών για τη διευκόλυνση των σεισμοπλήκτων.

Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε ως προτεραιότητα και η χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του κτιρίου που πρόκειται να στεγάσει το Γηροκομείο Βιάννου, καθώς υπάρχουν κενά διαμερίσματα στο κτίριο, τα οποία χρήζουν τεχνικής στήριξης και εγκατάστασης εξοπλισμού, προκειμένου να μπορούν να είναι λειτουργικά. Το ένα τμήμα του κτιρίου, ήδη στεγάζει το Κ.Η.Φ.Η. Βιάννου, με στόχο την παροχή ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που διαμένουν στην περιοχή, μη δυναμένων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα και των οποίων τα μέλη του οικογενειακού περιβάλλοντος εργάζονται ή αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ανταποκριθούν στην φροντίδα του ηλικιωμένου ατόμου.

Δυστυχώς, φαίνεται πως ούτε το αίτημα της Δημοτικής Αρχής, ούτε οι δικές μας κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στάθηκαν ικανές να τραβήξουν την προσοχή του Υπουργού. Ωστόσο, να είναι σίγουροι εκεί στην κυβέρνηση, ότι δεν θα σταματήσουμε τις παρεμβάσεις μας μέχρι να δοθεί οριστική λύση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News