Ηράκλειο: «Πλημμύρισε» από τουρίστες το κέντρο της πόλης (βίντεο, εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: «Πλημμύρισε» από τουρίστες το κέντρο της πόλης (βίντεο, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενθαρρυντική για το μέλλον της τουριστικής σεζόν η εικόνα στο κέντρο του Ηρακλείου

Γέμισε κόσμο η 25ης Αυγούστου σήμερα Δευτέρα 2 Μαΐου με την παρουσία των ξένων επισκεπτών να είναι έντονοι.

Παρά την συννεφιά και την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα οι τουρίστες δια της παρουσίας τους έδωσαν ζωντάνια στο κέντρο του Ηρακλείου, όπως και στην αγορά, με αρκετούς εξ αυτών να επισκέπτονται τα μαγαζιά της εμβληματικής οδού.

Υπενθυμίζεται ότι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς για την Κρήτη αποτέλεσε «ανάσα» αισιοδοξίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία, καθώς πραγματοποιήθηκαν δεκάδες πτήσεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ενώ στο λιμάνι του Μεγάλου Κάστρου έφτασαν τέσσερα κρουαζιερόπλοια.

Ειδικότερα το αδιαχώρητο επικράτησε στο λιμάνι Ηρακλείου, όταν τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 1η Μαΐου, στον επιβατικό σταθμό, με περισσότερους από 5.000 τουρίστες Κρουαζιέρας να αναχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις για το νησί μας.

Οι ξένες επισκέπτριες φεύγοντας μιλούσαν με τα πιο θερμά λόγια για την πόλη του Ηρακλείου, καθώς και για το Ανάκτορο της Κνωσού, το οποίο πάει προς νέο ρεκόρ και με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 45.000 τον μήνα Απρίλιο.

Παράλληλα και η «καρδιά» της πόλης του Ηρακλείου βούλιαξε από χιλιάδες επισκέπτες Κρουαζιέρας, όπως και ο Αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, όπου οι επισκέπτες σε καθημερινή βάση αγγίζουν τους 2.500, όταν τον Απρίλιο του 2021 δεν ξεπερνούσαν τους 1.740. Με φόντο τα ενθαρρυντικά αυτά στοιχεία για τον Κρητικό τουρισμό, ο κλάδος των ξεναγών εκφράζει την ικανοποίηση του.

Την ίδια ώρα και στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου, απογειώνεται ο Κρητικός τουρισμός, με τα στοιχεία των αφίξεων εξωτερικού να «αγγίζουν» τις αφίξεις του Απριλίου του 2019. Ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, που μίλησε στην ΚΡΗΤΗ TV, αναφέρθηκε και στις νέες πτήσεις από Καζακστάν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τον ερχόμενο Ιούνιο για το Αεροδρόμιο Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News