Ηράκλειο

Συλλυπητήριο μήνυμα Λαμπρινού για τον θάνατο της Αριστέας Κριτσωτάκη

Η Αριστέα Κριτσωτάκη, χαράκτρια, σκηνογράφος, και καθηγήτρια στην Ανωτάτη Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ιταλίας, υπήρξε μια σπουδαία μορφή της σύγχρονης Τέχνης

Η Αριστέα Κριτσωτάκη, χαράκτρια, σκηνογράφος, και καθηγήτρια στην Ανωτάτη Ακαδημία Καλών Τεχνών της Ιταλίας, υπήρξε μια σπουδαία μορφή της σύγχρονης Τέχνης.

«Με αφετηρία την γενέτειρά της, το Ηράκλειο, και έπειτα από συστηματικές σπουδές, δημιούργησε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο στον τομέα της Χαρακτικής, πραγματοποίησε πλήθος ατομικών Εκθέσεων, και αφιερώθηκε επί δεκαετίες στην διδασκαλία της Τέχνης στην Ιταλία (αρχικώς ως βοηθός και αργότερα κατέχοντας την έδρα Χαρακτικής στην Accademia di Belle Arti της Νεάπολης και κατόπιν της Ρώμης). Για τα επιτεύγματά της τιμήθηκε επανειλημμένως με σειρά διακρίσεων και βραβείων, ενώ ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, αναγνωρίζοντας την συνολική προσφορά της στον πολιτισμό, της απένειμε τον τίτλο του «Ιππότη της Ιταλικής Δημοκρατίας».

Το έργο κάθε αληθινού δημιουργού υπερβαίνει τα όρια της ζωής του. Και το έργο της Αριστέας Κριτσωτάκη, με την ποιότητα και την αξία του, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσει την αναμέτρησή του με τον χρόνο.

Συλλυπούμαι θερμώς τον σύζυγό της, γλύπτη Μανόλη Τζομπανάκη, την οικογένεια και τους οικείους της», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμα του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρίνος.

Η διεθνώς διακεκριμένη χαράκτρια, Αριστέα Κριτσωτάκη, σύζυγος του γλύπτη Μανόλη Τζομπανάκη, απεβίωσε το Σάββατο, 30 Απριλίου στις 4.30 μ.μ.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα, 2 Μαϊου στον Ι.Ν. του Αγίου Τίτου στις 11.00 π.μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια