Ηράκλειο: Υπαίθρια λειτουργία στις σεισμόπληκτες Αγιές Παρασκιές - Έκδηλη η συγκίνηση των πιστών (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Υπαίθρια λειτουργία στις σεισμόπληκτες Αγιές Παρασκιές - Έκδηλη η συγκίνηση των πιστών (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερμητικά κλειστές παραμένουν οι εκκλησίες μετά το φονικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα οι πιστοί να μην έχουν τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν

Ανοιχτές πληγές έχει αφήσει πίσω του ο φονικός σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου, με τους κατοίκους των πληγέντων χωριών να προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι κάτοικοι των Αγιών Παρασκιών, οι οποίοι αντιμέτωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις εκκλησίες του χωριού, καθώς έχουν βγει ακατάλληλες από τους σεισμούς με αποτέλεσμα οι πιστοί να μην έχουν τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν.

Εφόσον λοιπόν οι εκκλησίες παραμένουν κλειστές οι κάτοικοι αιτήθηκαν να πραγματοποιηθεί μια υπαίθρια λειτουργία, η οποία και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Απριλίου, στο πάρκο δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Ζώνης.

Πρόκειται για ένα χωριό με 800 μόνιμους κάτοικους, οι οποίοι εξαιτίας της κατάστασης αναγκάζονται να επισκέπτονται εκκλησίες σε διπλανό χωριό. Ενδεικτικό είναι και το παράδειγμα της Ανάστασης, όπου η πιστοί είπαν «Χριστός Ανέστη», στην πλατεία του χωριού, κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των πιστών στην υπαίθρια λειτουργία και τα συναισθήματα ανάμεικτα, αφενός χαρά και συγκίνηση και αφετέρου ανησυχία ίσως και λύπη κυρίως για τον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης, ο οποίος προσελκύει πλήθος πιστών από όλο τον κόσμο.

Οι κάτοικοι είναι αισιόδοξοι καθώς τόσο φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και ιδιώτες έχουν δείξει ενδιαφέρον για την χρηματοδότηση και αποκατάσταση των φθορών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News