Ηράκλειο

Οικοδόμοι Ηρακλείου: Υπεγράφη η νέα κλαδική ΣΣΕ των Οικοδόμων - Προβλέπονται αυξήσεις έως 38%

Η επιτυχία υπογραφής της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μετά από αρκετά χρόνια, είναι αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα, των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων

Υπογράφηκε μετά από αρκετά χρόνια, η Κλαδική ΣΣΕ, που όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικοδόμοι Ηρακλείου, ήρθε ως αποτέλεσμα του οργανωμένου αγώνα, των πανελλαδικών απεργιακών κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων μέσα στους χώρους δουλειάς. 

Η εξέλιξη αυτή, όπως σημειώνουν οι Οικοδόμοι, αποτελεί ένα πολύ μεγάλο όπλο στα χέρια τους, που θα αξιοποιηθεί άμεσα και ουσιαστικά, για νέες κατακτήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς και ασφάλισης, βάζοντας τέλος στις υπεύθυνες δηλώσεις, προκειμένου να περάσουμε τα ένσημά μας.

Η νέα Κλαδική ΣΣΕ έχει ισχύ από την 1η Απρίλη και προβλέπει τα εξής:
Αύξηση 18,3% στο κατώτερο ημερομίσθιο του εργάτη.
Αύξηση 28,4% στο κατώτερο ημερομίσθιο του βοηθού και ειδικευμένου εργάτη.
Αύξηση 38,5% στο κατώτερο ημερομίσθιο του τεχνίτη.

Στα παραπάνω κατώτερα ημερομίσθια προστίθενται:
10% επίδομα γάμου.
5% για κάθε τριετία και μέχρι 6 τριετίες.
10% επίδομα σπουδών.
5% για εργασία σε στοές, θαλάσσια έργα και εργασία σε ύψος άνω των 30 μέτρων.

Επιπλέον 5 ημερομίσθια (σύνολο 30) σε περίπτωση ασθένειας ή ατυχήματος, πέραν των 25 που ισχύουν μέχρι σήμερα.

«Η επιτυχία της υπογραφής Κλαδικής ΣΣΕ δεν σημαίνει πως ο αγώνας μας τελειώνει εδώ. Αντίθετα, τώρα χρειάζεται ο αγώνας να δυναμώσει, να ενταθεί η πάλη για την εφαρμογή της σε όλους τους χώρους δουλειάς. Αυτόν τον στόχο έχουμε μπροστά μας και θα αγωνιστούμε να τον πετύχουμε.
Η κήρυξη της υποχρεωτικότητας και της επέκτασης της εφαρμογής της κλαδικής ΣΣΕ σε όλο τον κλάδο, πέραν των εργοδοτικών οργανώσεων που την υπογράφουν εκπροσωπώντας την πλειοψηφία των εργοδοτών, πρέπει να γίνει εδώ και τώρα, χωρίς καμία δικαιολογία από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων, μαζί με τα συνδικάτα, άμεσα θα κινήσει τη διαδικασία για να κηρυχθεί η ΣΣΕ υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες, ανεξάρτητα αν ανήκουν ή όχι σε κάποια εργοδοτική οργάνωση.
Μπροστά μας έχουμε μεγάλους αγώνες. Με εμπιστοσύνη στη δύναμη του αγώνα, της οργάνωσης, της Ομοσπονδίας και των συνδικάτων μας, μπορούμε να πετύχουμε νέες νίκες και αποτελέσματα. Να προστατεύσουμε τη ζωή μας και να ανοίξουμε νέους δρόμους για εμάς και τις οικογένειές μας, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον γενικότερο αγώνα που δίνουμε ως εργάτες ξεπερνώντας εμπόδια και δυσκολίες.
Η ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα με επίκεντρο τις ανάγκες μας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Οικοδόμοι Ηρακλείου, επισημαίνοντας πως θα ακολουθήσει αναλυτικός πίνακας με τα μεροκάματα όπως αυτά θα διαμορφώνονται, μετά την εξέλιξη αυτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια