Ηράκλειο

Φραγκάκης: Ζητά δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας

Ο σταθμός του ΕΚΑΒ θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά προνοσοκομειακής φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου και Καστελίου

Τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά προνοσοκομειακής φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου και Καστελίου, ζητά ο δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης, η οποία κοινοποιείται στον υπουργό Υγείας, την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, τους βουλευτές του ν. Ηρακλείου και τη διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Στον απόηχο του μεγάλου σεισμού του Σεπτεμβρίου και της διαχείρισης των συνεπειών της εν λόγω καταστροφής, που έχει θέσει τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Φραγκάκης αναφέρεται αναλυτικά στην επιστολή του στους λόγους που καθιστούν αυτή την ανάγκη επιτακτική, λόγω του μεγάλου αριθμού κοινοτήτων (32) και οικισμών, οι οποίοι έχουν δύσκολη πρόσβαση από και προς τις υπηρεσίες Υγείας που εδρεύουν στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Ο δήμαρχος μάλιστα εκφράζει τη βούλησή του να διαθέσει δωρεάν χώρο για τη στέγαση και λειτουργία μόνιμου τομέα του ΕΚΑΒ σε κεντροβαρικό σημείο του Δήμου.

Η επιστολή

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο δήμαρχος Μανόλης Φραγκάκης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας λειτουργούν δύο Κέντρα Υγείας - στο Αρκαλοχώρι και στο Καστέλι - τα οποία καλύπτουν μερικώς τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας που υπάρχουν στην περιοχή, την ίδια στιγμή που η απόσταση από την πόλη του Ηρακλείου ξεπερνά τα 30 χλμ., με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις περιπτώσεις όπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ χρειάζεται να καλύψουν περιστατικά στην περιοχή του Δήμου μας ή όμορων Δήμων (π.χ. Βιάννου).

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι στην περιοχή του Δήμου μας και ειδικότερα στο Καστέλι κατασκευάζεται το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου, η λειτουργία του οποίου θα αυξήσει σημαντικά τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην περιοχή, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα λειτουργίας Σταθμού ΕΚΑΒ στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που θα εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά προνοσοκομειακής φροντίδας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης των Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου και Καστελίου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια