Κρήτη: Πασχαλινό μπαράζ τροχαίων - Τραγωδία με ηλικιωμένο στο Ηράκλειο (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Πασχαλινό μπαράζ τροχαίων - Τραγωδία με ηλικιωμένο στο Ηράκλειο (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

87χρονος παρασύρθηκε από 4x4 την ώρα που πήγαινε να προσκυνήσει τον Επιτάφιο στη Φορτέτσα

Τραγικό τέλος έμελλε να βρει νωρίς χθες το βράδυ ένας 73χρονος συνάνθρωπός μας, το αυτοκίνητο του οποίου βγήκε από την πορεία του και προσέκρουσε σε φανάρι, σε πολυσύχναστο δρόμο, στην πόλη του Ηρακλείου. Όπως όλα δείχνουν, λίγες στιγμές νωρίτερα ο άτυχος άνδρας φέρεται να είχε χάσει τις αισθήσεις του πιθανότατα από παθολογικά αίτια.

Εκτός από το εν λόγω συμβάν, είχε προηγηθεί τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ουκ ολίγοι συνάνθρωποί μας.

Νωρίς χθες το βράδυ, Δευτέρα του Πάσχα, ένας άνδρας 73 ετών φέρεται να έχασε τις αισθήσεις του από παθολογικά αίτια, την ώρα που κινείτο με Ι.Χ. επί της λεωφόρου Κνωσού, στο ύψος της γέφυρας Κνωσού, σε κοντινή απόσταση από το κοιμητήριο του Αγίου Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, είναι πιθανόν ο άτυχος άνδρας να υπέστη ανακοπή.

Στο σημείο προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση, ενώ τάχιστα έσπευσαν επιτόπου ΕΚΑΒ και Αστυνομία. Οι διασώστες κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να “επαναφέρουν” τον 73χρονο. Δυστυχώς, ωστόσο, για τον ηλικιωμένο οδηγό ήταν αργά, αφού είχε ήδη ξεψυχήσει.

Ο εκλιπών δε βρισκόταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο. Όπως έγινε γνωστό, είχε μαζί του τον σκύλο του, ο οποίος ήταν εκεί στις τελευταίες στιγμές της ζωής του “αφεντικού” του. Το σκυλάκι παρέλαβε συγγενής του ηλικιωμένου.

Τροχαία σημειώθηκαν και το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Ειδικότερα, ατύχημα σημειώθηκε στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων με δυο τραυματίες, ένας εξ αυτών μάλιστα ανήλικος.

Ένα ακόμη τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα έξω από ξενοδοχείο στην Χερσόνησο με τον τραυματισμό ενός 56χρονου.

Τέλος, καταγράφηκε ένα ακόμη τροχαία με μηχανή στο Γάζι, όπου 52χρονος τραυματίστηκε στην ωμοπλάτη.

Στη Φορτέτσα

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, ένας 87χρονος συντοπίτης μας τραυματίστηκε βαριά από διερχόμενο όχημα, την ώρα που περίμενε να προσκυνήσει τον Επιτάφιο, στη Φορτέτσα Ηρακλείου. Ο ηλικιωμένος φέρεται να παρασύρθηκε από αυτοκίνητο 4x4 που οδηγούσε ένας ανήλικος. Το τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 11 το βράδυ, λίγο πριν ο Επιτάφιος φτάσει στην πλατεία της Φορτέτσας Ηρακλείου. O 87χρονος συνταξιούχος αυτοκινητιστής περίμενε υπομονετικά μαζί με τη σύζυγό του, προκειμένου να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες του συμβάντος, ένα αυτοκίνητο 4x4, το οποίο φέρεται να οδηγούσε ένας 17χρονος, φέρεται να κινήθηκε με όπισθεν εξερχόμενο από την οδό Αχιλλέως στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας. Ως αποτέλεσμα, το όχημα φέρεται να παρέσυρε τρία μηχανάκια, αλλά και τον άτυχο 87χρονο, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες φέρεται να βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο. Άμεσα, παρευρισκόμενοι έσπευσαν και κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τον ηλικιωμένο, ο οποίος είχε τραυματιστεί βαρύτατα. Την ίδια ώρα, ενημερώθηκαν ΕΚΑΒ και Αστυνομία. Όντως επιτόπου μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον 87χρονο και τον μετέφερε στο ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος εισήχθη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου. Εξάλλου, η Αστυνομία συνέλαβε τόσο τον ανήλικο, όσο και τη μητέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Εξάλλου, χθες το μεσημέρι, τραυματίστηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες - ξανά - στη Φορτέτσα, επί της οδού Σόλωνος, ένας 30χρονος άνδρας.

Τραυματίας στον Εσταυρωμένο

Χθες, ανήμερα της Δευτέρας του Πάσχα, έλαβαν χώρα άλλα δύο τροχαία ατυχήματα. Το πρωί έλαβε χώρα τροχαίο στην περιοχή του Εσταυρωμένου με αποτέλεσμα να τραυματιστεί - ευτυχώς - ελαφρά ένας 74χρονος άνδρας. Περίπου στις 12:30 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ένας ηλικιωμένος συντοπίτης μας εγκλωβίστηκε στο εσωτερικό του οχήματος στο οποίο επέβαινε, μετά από τροχαίο που σημειώθηκε στην περιοχή των Σφαγείων, στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου. Επιτόπου μετέβη πυροσβεστική δύναμη, με τους πυροσβέστες να καταφέρνουν να απεγκλωβίζουν τον 82χρονο άνδρα, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που είχε στο μεταξύ μεταβεί στο σημείο του ατυχήματος.

Το Μεγάλο Σάββατο έλαβαν χώρα δύο τροχαία ατυχήματα. Απογευματινές ώρες, υπήρξε σύγκρουση οχημάτων κοντά στον κόμβο Σκαλανίου, χωρίς ευτυχώς κάποιος συνάνθρωπός μας να τραυματιστεί σοβαρά. Λίγο αργότερα, είχαμε νέο τροχαίο, αυτή τη φορά στα Καμίνια Ηρακλείου.

Ανώπολη Χερσονήσου - Αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό

Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Ανώπολη Χερσονήσου. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε ένας 36χρονος άνδρας εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό, όπου ανετράπη.

Περαστικοί αντιλήφθηκαν το συμβάν και ενημέρωσαν τις Αρχές. Όντως στο σημείο μετέβησαν Πυροσβεστική, Αστυνομία και ΕΚΑΒ, ωστόσο ο 36χρονος είχε ήδη εξέλθει μόνος του από το αυτοκίνητο και είχε εγκαταλείψει το σημείο. Για αρκετή ώρα ο οδηγός αναζητείτο και τελικά εντοπίστηκε από αστυνομικούς. Σύμφωνα με το neakriti.gr, η κατάσταση της υγείας του ήταν σχετικά καλή και δε χρειάστηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ανήμερα του Πάσχα σημειώθηκε καραμπόλα με την εμπλοκή τριών οχημάτων στον δρόμο Ηρακλείου-Μοιρών, στο ύψος του πρώην ΙΚΑ, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν δύο άτομα. Πρόκειται για μια γυναίκα και το παιδί της, που ευτυχώς, πάντως, δεν τραυματίστηκαν βαριά. Επιτόπου μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο δε χρειάστηκε να παραλάβει τη μητέρα και τον γιο της. Πάντως στο σημείο μετέβησαν και πυροσβέστες προκειμένου να καθαρίσουν το οδόστρωμα, αλλά και στελέχη της Τροχαίας για να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Στη Μίλατο

Εξάλλου, προχθές είχαμε ατύχημα και στη Μίλατο Λασιθίου, όπου τραυματίστηκε ένα αγοράκι το οποίο φέρεται να επέβαινε σε τετράτροχη “γουρούνα”. Σύμφωνα με το neakriti.gr, το τροχαίο σημειώθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην παραλία της Μιλάτου. Ο 6χρονος τραυματίστηκε στο κεφάλι και τα πόδια. Το παιδί παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο αργότερα αποφασίστηκε η διακομιδή του σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News