Παιδικό χωριό SOS Ηρακλείου: Τρία προγράμματα πρόληψης στην Κρήτη

Κρήτη
Παιδικό χωριό SOS Ηρακλείου: Τρία προγράμματα πρόληψης στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος είναι να αποτελέσουν και πάλι ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά μέσω της πρόληψης και όχι της θεραπείας

Εδώ και χρόνια τα παιδικά χωριά SOS αποτελούν καταφύγιο δημιουργώντας οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη. Εκτός από την εναλλακτική φροντίδα όμως που υλοποιείται με την φιλοξενία των παιδιών στα σπίτια SOS, ο οργανισμός προωθεί και τρία προγράμματα πρόληψης στην Κρήτη. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια προκειμένου οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας με τις δικές τους δυνάμεις. Στόχος είναι να αποτελέσουν και πάλι ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά μέσω της πρόληψης και όχι της θεραπείας.

H σπουδαία αποστολή των παιδικών χωριών SOS, που ως επίκεντρο έχουν πάντα το παιδί και την οικογένεια, προχωράει με τρία προγράμματα πρόληψης σε επίπεδο Κρήτης. Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου και έχει αναλάβει την ουσιαστική και ποιοτική φροντίδα οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 

Το δεύτερο πρόγραμμα φροντίζει για τη Μαθησιακή και Παιδαγωγική Υποστήριξη των παιδιών, προκειμένου αυτά να είναι σε θέση να κοιτάξουν ισότιμα τους συμμαθητές τους, αλλά και να πατήσουν γερά στα πόδια τους μέσα στην κοινωνία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζει μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και παιδιά προσφύγων. 

Το τρίτο πρόγραμμα είναι και αυτό που δίνει μία δεύτερη ευκαιρία σε οικογένειες που κινδυνεύουν να κατακερματιστούν. Σε αυτή την περίπτωση, το παιδί φιλοξενείται σε σπίτι του παιδικού χωριού για όσο διαρκεί μία σχολική χρονιά , οι γονείς συνεχίζουν να έχουν την επιμέλεια ενώ το παιδί μένει μαζί τους τα σαββατοκύριακα. 

Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για τα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς η λειτουργία τους βασίζεται αποκλειστικά σε δωρεές. Εξίσου πολύτιμοι είναι και οι εθελοντές, τόσο οι άμεσοι όσο και οι «έμμεσοι». 

(φωτογραφία αρχείου Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News