Κρήτη: Έργα ύψους 6 εκατ. ευρώ μετά τις κατολισθήσεις στον οδικό άξονα Ηράκλειο - Βιάννος

Κρήτη
Κρήτη: Έργα ύψους 6 εκατ. ευρώ μετά τις κατολισθήσεις στον οδικό άξονα Ηράκλειο - Βιάννος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι περιλαμβάνει το έργο - Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου καθορίζεται σε 16 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

Σύμβαση 6,63 εκ. ευρώ για το έργο «Αντιμετώπιση εδαφικών αστοχιών και εργασίες αποκατάστασης οδού στον οδικό άξονα Ηράκλειο-Βιάννος» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 6,63 εκ. ευρώ για την κατασκευή του έργου «Αντιμετώπιση εδαφικών αστοχιών και εργασίες αποκατάστασης οδού στον οδικό άξονα Ηράκλειο-Βιάννος» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Παύλος Μπαριτάκης, ο ανάδοχος του έργου Γιώργος Συνατσάκης από την κατασκευαστική εταιρεία «Δομική Κρήτης Α.Ε.», ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, η προϊσταμένη συγκοινωνιακών έργων Περιφέρειας Κρήτης Τζούλια Μπαρτολότσι και ο μηχανολόγος-μηχανικός της «Δομικής Κρήτης» Βαγγέλης Κερχουλάς.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε, ότι, «η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου δεν ήταν μια απλή διαδικασία, καθώς έπρεπε να εξασφαλιστούν οι ανάλογοι πόροι και συγκεκριμένα το ποσό των 6,6 εκ. ευρώ. Ως Περιφέρεια Κρήτης, την τελευταία διετία, προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε τις απαιτούμενες μελέτες, καθώς ύστερα από μια κατολίσθηση δεν υπάρχει άμεση παρέμβαση έργου αφού υποχρεωτικά πρώτα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες. Ολοκληρώθηκαν, λοιπόν, οι μελέτες, εξασφαλίστηκαν οι πόροι, οι υπηρεσίες δημοπράτησαν το έργο και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε με τον ανάδοχο αυτή τη σημαντική παρέμβαση, που αφορά ειδικά το οδικό δίκτυο από το Ίνι μέχρι τη Βιάννο, όπου θα αντιμετωπιστούν όλες οι κατολισθήσεις που έχουν προκληθεί από τα φυσικά φαινόμενα».

Το έργο

Προβλέπονται εργασίες αντιστήριξης πρανών ορυγμάτων για την ενίσχυση της ευστάθειάς τους, αποκατάσταση καθιζήσεων οδοστρώματος, αποκατάσταση κατολισθήσεων, κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών, συρματοκιβωτίων, αναβαθμών και λιθοριπών ανάλογα τη θέση.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου καθορίζεται σε 16 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News