Μάλια: Πρόταση για την αναβάθμιση του παλαιού οικισμού

Κρήτη
Μάλια: Πρόταση για την αναβάθμιση του παλαιού οικισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρεμβάσεις εμβληματικού χαρακτήρα για την περιοχή των Μαλίων – Πρόταση για χρηματοδότηση του έργου με πιστώσεις 3.500.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Αίτηση χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης κατέθεσε ο Δήμος Χερσονήσου για την υλοποίηση του έργου «Βιοκλιματική και Αισθητική Αναβάθμιση Παλαιού Οικισμού Μαλίων». Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπλασης του παλαιού οικισμού Μαλίων η οποία στοχεύει στη δημιουργία ενός αστικού συνόλου με ενιαίο λειτουργικό αποτέλεσμα για την εγκατάσταση κοινών δράσεων, όπως ενιαίο δίκτυο περιπάτου και ποδηλατόδρομων στα στενά της παλαιάς πόλης και παρεμβάσεις ανάδειξης της τοπικής αρχιτεκτονικής.

Αναλυτικότερα περιλαμβάνει παρεμβάσεις εμβληματικού χαρακτήρα, όπως την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου του οικισμού καθώς και σημαντικές πολεοδομικές παρεμβάσεις που αφορούν στην δημιουργία δικτύου ήπιας μετακίνησης για πεζούς και ποδηλάτες.

Ταυτόχρονα η προτεινόμενη πράξη περιλαμβάνει παρεμβάσεις με βιοκλιματικό χαρακτήρα και «έξυπνες» εφαρμογές που ενισχύουν την βιώσιμη κινητικότητα και προσβασιμότητα του δημόσιου χώρου, μέσω της εγκατάστασης συστημάτων παρακολούθησης, μετρήσεων και διαχείρισης, αποκομιδής απορριμμάτων, ενεργειακής κατανάλωσης, όμβριων, οριοθέτησης παρόδιας στάθμευσης, εγκατάστασης σημείων φόρτισης Η/Ο, εγκατάστασης σταθμών κοινόχρηστων οχημάτων (ποδήλατα) κτλ.

H συγκεκριμένη πρόταση ήταν η πλέον ώριμη για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης και συντάχθηκε και κατατέθηκε εντός των σφικτών χρονικών προθεσμιών που προβλέπονται. Ο Δήμος Χερσονήσου υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης για τη μελέτη - κατασκευή του έργου, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ στο πλαίσιο πρόσκλησης του Προγράμματος Επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News