Ηράκλειο: Στη φυλακή οι δύο νεαροί για τις ληστείες σε πεζούς

Κρήτη
Ηράκλειο: Στη φυλακή οι δύο νεαροί για τις ληστείες σε πεζούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νεαροί δράστες φέρονται να «έβαζαν στο μάτι» πεζούς νεαρής ηλικίας, σε διάφορες συνοικίες της πόλης, και με την απειλή μαχαιριού άρπαζαν πορτοφόλια, τσάντες και χρήματα και τρέπονταν σε φυγή

Τον δρόμο για τη φυλακή πήραν την Δευτέρα 18 Απριλίου, μετά τις απολογίες τους, ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου, οι δύο νεαροί οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση των ένοπλων ληστειών που σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, στα τέλη Μαρτίου. 

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 22 και 28 ετών, είχαν συλληφθεί πριν από μερικές ημέρες μαζί με έναν 15χρονο. Σύμφωνα με τις Αρχές, οι τρεις εν λόγω συλληφθέντες - μαζί με ένα ακόμη νεαρό άτομο το οποίο παραμένει ασύλληπτο - είχαν προβεί με την απειλή μαχαιριού στη διάπραξη τριών ληστειών, σε βάρος πεζών νεαρής ηλικίας. 

Την περασμένη Παρασκευή ο 15χρονος απολογήθηκε στην ανακρίτρια και κατόπιν αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο του επιβλήθηκαν ιδιαίτερα αυστηρά αναμορφωτικά μέτρα. 

Οι δύο συλληφθέντες συγκατηγορούμενοί του απολογήθηκαν την Δευτέρα 18 Απριλίου, μετά τη νέα προθεσμία που ζήτησαν κι έλαβαν από την ανακρίτρια την περασμένη Παρασκευή. Μετά το πέρας των απολογιών, κρίθηκαν αμφότεροι προφυλακιστέοι. 

Τραγική πτυχή της εν λόγω υπόθεσης είναι το γεγονός ότι και οι δύο προφυλακισθέντες νεαροί είναι πατέρες μικρών παιδιών. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών είναι πατέρας ενός βρέφους που δεν έχει καν συμπληρώσει τους δύο μήνες. 

Οι νεαροί δράστες φέρονται να «έβαζαν στο μάτι» πεζούς νεαρής ηλικίας, σε διάφορες συνοικίες της πόλης, και με την απειλή μαχαιριού άρπαζαν πορτοφόλια, τσάντες και χρήματα και τρέπονταν σε φυγή. 

Σύμφωνα με τις Αρχές, η έκνομη δράση των νεαρών διήρκεσε από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου. Τα τρία περιστατικά ληστείας έλαβαν χώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε Πατέλες, Αμμουδάρα και στην περιοχή του πρώην ΤΕΙ Κρήτης. 

Η Αστυνομία προέβη στη σύλληψη τριών εκ των φερόμενων δραστών, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση περιλαμβάνεται το όνομα κι ενός τέταρτου νεαρού που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Εκτός από τους νεαρούς, συνελήφθη και η μητέρα του ανήλικου για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Λίγο αργότερα, πάντως, η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη. 

Σε βάρος των νεαρών ασκήθηκαν, μετά τη σύλληψή τους, ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (ληστεία, συμμορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη). Ας σημειωθεί ότι, μετά την απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας, ο 15χρονος αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο θα πρέπει να διαμένει με τον πατέρα του, να παρακολουθήσει συμβουλευτικό πρόγραμμα σε κέντρο Ψυχικής Υγείας, να απέχει από οποιαδήποτε συναναστροφή με τους συγκατηγορούμενούς του, να μη διαπράξει άλλη έκνομη πράξη, αλλά και να συνεχίσει να φοιτά στο σχολείο του, το οποίο είχε εγκαταλείψει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον 15χρονο απαγορεύτηκε, επιπρόσθετα, η έξοδος από την οικία του από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί! 

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News