Ανοικτή επιστολή 4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου προς την υπουργό Παιδείας

Κρήτη
Ανοικτή επιστολή 4ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου προς την υπουργό Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι μαθητές εκφράζουν τον προβληματισμό και την γνώμη τους στις αποφάσεις του υπουργείου στα θέματα των πανελλαδικών αλλά και της τράπεζας θεμάτων, ελπίζοντας να πεισθεί η κυρία Κεραμέως ότι η φετινή, χρίζει ειδικής μεταχείρισης

Ανοικτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, απέστειλαν οι μαθητές του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης, εκφράζοντας τον προβληματισμό τους. 

Στην επιστολή, περιγράφουν το κλίμα που επικρατεί και την γνώμη τους πάνω στις αποφάσεις του υπουργείου στα θέματα των πανελλαδικών αλλά και της τράπεζας θεμάτων, ελπίζοντας να πεισθεί η κυρία Κεραμέως ότι η φετινή, -όπως εξάλλου έγινε και την περσινή χρονιά- χρίζει ειδικής μεταχείρισης.

Τον προβληματισμό μας και την επιστολή μας συνυπογράφουν εκτός του σχολείου μας και τα 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου και 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου. 

Όπως αναφέρουν στην επιστολή: 

Εδώ και πάρα πολύ καιρό ενώ είχαμε πληροφορηθεί τι πρόκειται να συμβεί στο θέμα των εξετάσεων (προαγωγικών και πανελλαδικών) τρέφαμε την ελπίδα ότι θα αντιμετωπιστούμε με κάποια επιείκεια λόγω των ειδικών υγειονομικών συνθηκών που βιώνουμε τα τρία τελευταία χρόνια, οι ελπίδες μας όμως δυστυχώς διαψεύδονται.

Στα πηγαδάκια των υποψηφίων αλλά και στις τάξεις, όποτε κι αν ερχόταν η συζήτηση σχετικά με την ύλη άκουγες:  «δεν γίνεται να μην πάρουν υπόψη την ιδιαιτερότητα αυτής της χρονιάς», «αποκλείεται να μην σκεφτούν ότι μεγάλο μέρος των μαθητών αλλά και καθηγητών νόσησε και έχασε μαθήματα», «δεν υπάρχει περίπτωση να μην συνυπολογίσουν ότι χάσαμε μαθήματα με τους σεισμούς και με τα χιόνια», «πέρυσι η ύλη ήταν μικρότερη, φέτος έγιναν λιγότερες διδακτικές ώρες στην πράξη, οπότε και φέτος η ύλη θα είναι σχετικά κομμένη» .

Όπως καταλαβαίνετε από τις συζητήσεις ήμασταν σίγουροι ότι θα αντιμετωπιστούμε ως αυτό που βιώσαμε, δηλαδή μαθητές που έρχονται με κενά από τις προηγούμενες δυο χρονιές, που ακόμα και τώρα δεν έχουμε ξεπεράσει τις συνέπειες του εγκλεισμού και της αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία και που εν γένει φτάνουμε στις μέρες των εξετάσεων με ελλείψεις.

Όμως κυρία Κεραμέως δεν κάνατε αυτό που νομίζαμε.

Ενάντια σε κάθε λογική, μας αντιμετωπίζετε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Μας αντιμετωπίζετε με τον ίδιο τρόπο που θα το κάνατε αν όλα ήταν κανονικά, και  τράπεζα θεμάτων βάλατε και μας πάτε στις πανελλαδικές με όλη την ύλη.

Είναι σίγουρα υποχρέωση αυτού που βρίσκεται στην ηγεσία ενός τόσο κρίσιμου Υπουργείου όπως αυτό της Παιδείας  η σταθερότητα στο μακροπρόθεσμο σχέδιό, όμως τεράστιο προσόν κάποιου που θέλει να καλείται ηγέτης είναι και η ικανότητα για αναπροσαρμογή ανταποκρινόμενος στις συνθήκες.

Κυρία Υπουργέ,  οι συνθήκες δεν είναι κανονικές και σας καλούμε για φέτος να αποδείξετε ότι είστε από τους ηγέτες αυτούς που το αντιλαμβάνονται και έστω και τελευταία στιγμή να αποσύρετε την απόφασή σας για τράπεζα θεμάτων καθώς και να μειώσετε την ύλη των πανελλαδικών.

Μπορεί το θέμα των εξετάσεων στα σχολεία να μην είναι όσο σοβαρά είναι τα υπόλοιπα προβλήματα αυτής της περιόδου όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία με όλες τις συνέπειές του, η ακρίβεια και η αβεβαιότητα που αυτή προκαλεί, όμως προστίθεται και αυτό στις πλάτες μιας ταλαιπωρημένης κοινωνίας και καλείστε να πάρετε αποφάσεις με κοινωνικό πρόσημο και όχι ακολουθώντας ένα πλάνο που φτιάχτηκε όταν όλα ήταν κανονικά.  

Αλλάξτε έστω και τελευταία στιγμή την απόφασή σας. Είναι άδικη

4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ηρακλείου Κρήτης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News