Ηράκλειο: Αποχή ...διαμαρτυρίας 5 δημοτικών παρατάξεων από το αποψινό δημοτικό συμβούλιο

Κρήτη
Ηράκλειο: Αποχή ...διαμαρτυρίας 5 δημοτικών παρατάξεων από το αποψινό δημοτικό συμβούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις της αντιπολίτευσης που γενικώς έχουν αναπτύξει ένα κοινό πολιτικό βηματισμό εδώ και καιρό, έχουν αποφασίσει να απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση, κάτι που θα σημάνει και έλλειψη απαρτίας και συνεπώς αναβολή της συνεδρίασης

Σε επόμενη συνεδρίαση αναμένεται να παραπεμφθεί αναγκαστικά η προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση του ''καυτού'' θέματος της ενεργειακής ακρίβειας και της λήψης έκτακτων μέτρων από πλευράς δήμου Ηρακλείου όπως έχουν ζητήσει με κοινή παρέμβαση τους 5 δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης καθώς το αποψινό δημοτικό συμβούλιο οδεύει ολοταχώς προς αναβολή.

Ο λόγος;

Οι 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης που γενικώς έχουν αναπτύξει ένα κοινό πολιτικό βηματισμό εδώ και καιρό, έχουν αποφασίσει να απέχουν από τη σημερινή συνεδρίαση, κάτι που θα σημάνει και έλλειψη απαρτίας και συνεπώς αναβολή της συνεδρίασης.

Οι 5 παρατάξεις αποφάσισαν να απέχουν από τη συνεδρίαση, όχι βεβαίως επειδή έτσι τους ...κατέβηκε στο κεφάλι, αλλά για πολιτικούς λόγους και ειδικότερα σε έκφραση πολιτικής διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι το δημοτικό συμβούλιο καλείται σήμερα να συζητήσει και να αποφασίσει επί των ενστάσεων κατά την ανάρτηση της Β1 φάσης της πολεοδομικής μελέτης στα Καμίνια, δίχως να έχει προηγηθεί διεξοδική συζήτηση ανά περίπτωση ένστασης σε επίπεδο Ποιότητας Ζωής.

Διαβάστε επίσης 

Ηράκλειο: Τα μέτρα που ζητούν οι «5» κατά της ενεργειακής ακριβείας για δημότες και επιχειρήσεις

Ηράκλειο: Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ζητούν λύσεις για το κύμα αυξήσεων

'Πριν από 8 μήνες , όταν είχε έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, είχαμε πει ότι θα ήταν σκόπιμο, αναγκαίο για την ακρίβεια, να γίνουν 2-3 ή όσες εν πάσει περιπτώσεις συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου χρειαζόταν, ώστε εκεί να συζητηθούν διεξοδικά οι υποβληθείσες ενστάσεις για τη πολεοδομική ανάρτηση στα Καμίνια από πλευράς των εμπλεκόμενων ιδιοκτητών ακινήτων .

Να υπήρχε δηλαδή μια ολοκληρωμένη τενχοκρατική συζήτηση και προσέγγιση, ώστε να έχουμε όλοι εικόνα τί γίνεται ανά περίπτωση και να μην πάμε να συζητήσουμε σε ένα ''τσουβάλιασμα'' . Νομίζω ήταν αυτονόητο αυτό δεδομένου ότι δεν μιλάμε για κάτι απλό αλλά για περιουσίες, για την τύχη ιδιοκτησιών.

Αυτό δεν έγινε ποτέ. Και ξαφνικά είδαμε τη πλευρά της δημοτικής αρχής να φέρνει το θέμα στο προγραμματισμένο για σήμερα δημοτικό συμβούλιο, και να μας καλεί χωρίς να έχουμε εικόνα, πλήρη ενημέρωση και τεκμηρίωση να αποφασίσουμε για τις ενστάσεις.

Το θεωρούμε πραγματικά απαράδεκτο αυτό από πλευράς δημοτικής αρχής και για τον λόγο αυτό θα απέχουμε από τη σημερινή συνεδρίαση' σχολίασε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ''Ενεργών Πολιτών'' Ηλίας Λυγερός.

Όπως γίνεται αντιληπτό, με τις 5 παρατάξεις της αντιπολίτευσης να απέχουν σύσσωμες, είναι αδύνατο να επιτευχθεί απαρτία και συνεπώς η προγραμματισμένη για απόψε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αναμένεται να αναβληθεί. Οπότε και η πολύ-αναμενόμενη συζήτηση γύρω από τη λήψη μέτρων ανακούφισης των δημοτών αλλά και των ίδιων των δημοτικών εταιρειών απέναντι στη λαίλαπα της ενεργειακής ακρίβειας αναβάλλεται για επόμενη συνεδρίαση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News