Εθελοντές κάθε ηλικίας καθάρισαν τον βυθό και την παραλία των Ματάλων (εικόνες, βίντεο)

Ηράκλειο
Εθελοντές κάθε ηλικίας καθάρισαν τον βυθό και την παραλία των Ματάλων (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Απριλίου - Μικροί και μεγάλοι εθελοντές συμμετείχαν στον καθαρισμό, στέλνοντας το μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον!

«Λάμπει» ο βυθός και η παραλία των Ματάλων καθώς απομακρύνθηκε ένας μεγάλος όγκος σκουπιδιών, στο πλαίσιο μεγάλης περιβαλλοντικής δράσης που υλοποίησε ο Δήμος Φαιστού, όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κ. Αντώνης Κωνσταντουλάκης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί έως το μεσημέρι της Κυριακής, 17 Απριλίου με τη συνεργασία και υποστήριξη της Κοινότητας Πιτσιδίων - Ματάλων, της Μάταλα Μονομετοχική Α.Ε., της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης, η οποία ανέλαβε εθελοντικά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την εκτέλεση καθαρισμού του βυθού, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - παράρτημα Μοιρών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πιτσιδίων - Ματάλων.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντουλάκη, καθαρίστηκε ο κόλπος των Ματάλων σε βάθος 8 – 10 μέτρων και απομακρύνθηκαν πλαστικά, σίδερα, σωλήνες, παλιά αλιευτικά εργαλεία και κάθε λογής σκουπίδια, τα οποία απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια ενός φορτηγού!

Μικροί και μεγάλοι εθελοντές συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση, στέλνοντας το μήνυμα για ένα καθαρό περιβάλλον!

Η δράση στέφθηκε με επιτυχία, όπως σημείωσε ο δήμαρχος κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης ενώ ακολούθησε ειδική εκδήλωση βραβεύσεων για τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News