Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Πόμπια - Παραμένουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Κρήτη
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Πόμπια - Παραμένουν στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο σημείο επιχειρούν 14 άνδρες της Πυροσβεστικής με επτά οχήματα - Κίνδυνος αναζωπύρωσης

Υπό έλεγχο τίθεται αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στην Πόμπια Ηρακλείου. Η εστία φαίνεται να ξεκίνησε μετά από πτώση καλωδίου του ΔΕΔΔΗΕ.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επτά οχήματα και 14 άνδρες, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν και δυνάμεις της Αστυνομίας, με τις τελευταίες να προβαίνουν σε ρυθμίσεις κυκλοφορίας για την ασφάλεια των πολιτών και την διευκόλυνση της κατάσβεσης της φωτιάς.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής Γρηγόρης Νικολιδάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, η φωτιά αυτή την στιγμή βρίσκεται υπό έλεγχο, με τον ίδιο να σημειώνει ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Ο κ. Νικολιδάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του neakriti.gr, καθώς η εστία φαίνεται να ξεκίνησε από πτώση ηλεκτρικού καλωδίου.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η φωτιά αναπτύχθηκε γρήγορα καθώς στον χώρο υπήρχαν άφθονα ξερά κλαδιά, ευκάλυπτοι και καλαμιές. Σημειώνεται ότι ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι υπαρκτός μιας και στην περιοχή πνέουν ισχυρή άνεμοι.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικοινώνησαν με την αίθουσα σύνταξης του neakriti.gr κατά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς έκαναν λόγο για μια μεγάλη λάμψη που προηγήθηκε της ανάφλεξης, ενώ σημείωσαν ότι οι φλόγες επεκτάθηκαν ταχύτατα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η καμένη έκταση ανέρχεται περίπου στα 5 στρέμματα. Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς σπίτια του χωριού και το ΠΙΚΠΑ απειλήθηκαν από τις φλόγες, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποσοβήσουν τον κίνδυνο καταστροφής τους.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής θα παραμέινουν στο σημείο, έως ότου η πυρκαγιά τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, καθότι στη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και ο κίνδυνος αναζωπύρωσης παραμένει υπαρκτός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News