Ηράκλειο: Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο 15χρονος για τις ληστείες με μαχαίρι

Κρήτη
Ηράκλειο: Ελεύθερος με αυστηρούς όρους ο 15χρονος για τις ληστείες με μαχαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετανιωμένος και φοβισμένος εμφανίστηκε σήμερα στην ανακρίτρια - Tου απαγορεύτηκε, επιπρόσθετα, η έξοδος από την οικία του από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί

Ελεύθερος με ιδιαίτερα αυστηρούς περιοριστικούς όρους, παρά την ανηλικότητά του, αφέθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 15 Απριλίου 2022,  ο 15χρονος νεαρός ο οποίος εμπλέκεται -μαζί με τρεις ακόμη νεαρούς- σε τρεις περιπτώσεις ένοπλων ληστειών που σημειώθηκαν στα τέλη Μαρτίου σε περιοχές της πόλης του Ηρακλείου.

Ό ανήλικος ο οποίος αντιμετωπίζει «βαριές» κατηγορίες (ληστεία, συμμορία, επικίνδυνη σωματική βλάβη), οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον της ανακρίτριας συνοδευόμενος από τους συνηγόρους υπεράσπισής του, Κοκοσάλη Γιώργο και Λιπαράκη Ζαχαρία.

Μετά το πέρας της απολογίας του, ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο, θα πρέπει να διαμένει με τον πατέρα του, να παρακολουθήσει συμβουλευτικό πρόγραμμα σε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, να απέχει από οποιαδήποτε συναναστροφή με τους συγκατηγορούμενούς του, να μη διαπράξει άλλη έκνομη πράξη, αλλά και να συνεχίσει να φοιτά στο σχολείο του, το οποίο είχε εγκαταλείψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον 15χρονο απαγορεύτηκε, επιπρόσθετα, η έξοδος από την οικία του από τις 11 το βράδυ έως τις 6 το πρωί!

Στο μεταξύ, οι δύο συλληφθέντες συγκατηγορούμενοι του ανηλίκου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί μαζί με τον 15χρονο και οι οποίοι επίσης οδηγήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια, ζήτησαν κι έλαβαν νέα προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ως εκ τούτου, θα παρουσιαστούν ξανά στην ανακρίτρια την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Μετανιωμένος και φοβισμένος

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο 15χρονος φέρεται να υποστήριξε σήμερα κατά την απολογία του ότι ήταν παρών κατά τις ληστείες, ωστόσο, δεν είχε τόσο «ενεργή» συμμετοχή, όπως του αποδίδεται από τις Αρχές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του και αρκετά φοβισμένος, μετά από λίγα 24ωρα στο κρατητήριο.

«Το παιδί ήταν τρομοκρατημένο από την κατάσταση στην οποία βρέθηκε. Προφανώς έχει μετανιώσει, ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε ότι έχει δίπλα του τους γονείς του, οι οποίοι έχουν υποστηρικτικό ρόλο. Η υπόθεση αποτελεί μια κακή παρένθεση για το παιδί και με τους όρους που του επιβλήθηκαν και τους οποίους θα τηρήσει απαρέγκλιτα, θεωρώ ότι η ζωή του σίγουρα θα αλλάξει προς το καλύτερο και δεν πρόκειται να απασχολήσει ξανά τη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι κάτι που το εισέπραξα κι εγώ από την επικοινωνία μου μαζί του», δήλωσε στο neakriti.gr, ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του ανήλικου κ. Ζαχαρίας Λιπαράκης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανήλικος κατηγορούμενος ήταν αντιμέτωπος και με το ενδεχόμενο του εγκλεισμού του σε κατάστημα σωφρονισμού νέων, εφόσον είχε συμπληρώσει τα 15 έτη, κάτι που -ευτυχώς για τον ίδιο- δεν συνέβη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News