Χερσόνησος: Προ των πυλών ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής στην Ελλάδα (βίντεο)

Ηράκλειο
Χερσόνησος: Προ των πυλών ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικής Ρομποτικής στην Ελλάδα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικής Ρομποτικής για μαθητές καλείται να φιλοξενήσει το νησί μας και συγκεκριμένα ο Δήμος Χερσονήσου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Παράθυρο στην καινοτομία και την εφευρετικότητα αποτελεί ο πρώτος Διεθνής Διαγωνισμός αθλητικής Ρομποτικής στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Δήμο Χερσονήσου. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, ενώ υπάρχουν συμμετοχές και από το εξωτερικό. 

Την ίδια ώρα τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε στο κοινό η επίδειξη των αθλημάτων στις πίστες, στην επίσημη παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο Χερσονήσου όπου παρευρέθηκαν μέλη από τον Ελληνικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν 10 συνολικά κατηγορίες των αθλημάτων και αφορούν την τοξοβολία, την σφαιροβολία, την ποδηλασία, την πάλη, τα drones, τα ράλι, τον δρόμο μετ’ εμποδίων, τον μαραθώνιο και το ποδόσφαιρο. Όλα τα αθλήματα απαιτούν εξαιρετική μηχανική, κωδικοποίηση, στρατηγική, αλλά και ομαδική εργασία.

Πρόκειται για έναν πρωτοποριακό μαθητικό διαγωνισμό, που έχει προγραμματιστεί από 10 έως 12 Ιουνίου και ο οποίος φιλοδοξεί να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα μέσα από τον υγιή συναγωνισμό ενώ έχει ως στόχο να μυήσει τους μαθητές στην εφευρετικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News