Πατριάρχης Θεόδωρος από το Ηράκλειο: «Πονάει η καρδιά μου για τον πόλεμο στην Ουκρανία» (βίντεο)

Κρήτη
Πατριάρχης Θεόδωρος από το Ηράκλειο: «Πονάει η καρδιά μου για τον πόλεμο στην Ουκρανία» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην γενέτειρά του, την Κρήτη, βρέθηκε σήμερα Δευτέρα, 11 Απριλίου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος, ο οποίος έστειλε μήνυμα ειρήνης - Ο ίδιος συγκινημένος γύρισε τον χρόνο πίσω όταν βρέθηκε στην Οδησσό από το Σπήλι, το 1985 όπου παρέμεινε 10 ολόκληρα χρόνια

Μηνύματα Ειρήνης στέλνει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο Ηράκλειο και προσευχήθηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά για τους ομόδοξους λαούς.

Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, μιλώντας στο neakriti.gr τόνισε: «Πονάει η καρδιά μου αυτές τις ημέρες που βλέπω να σκοτώνονται άνθρωποι να κατεδαφίζονται κτίρια, γι' αυτό μπροστά στον Άγιο Μηνά η προσευχή μου είναι: Δώσε Κύριε αυτούς τους ομόδοξους λαούς την ειρήνη να μην χύνεται αίμα. Πλησιάζει το Πάσχα και ο ένας να δούμε συναδελφικά τον άλλο». 

Ο ίδιος μάλιστα συγκινημένος γύρισε τον χρόνο πίσω όταν βρέθηκε στην Οδησσό από το Σπήλι, το 1985 όπου παρέμεινε 10 ολόκληρα χρόνια. Οπως είπε μεταξύ άλλων σαν Πατριαρχείο «καταδικάσαμε ευθύς αμέσως αυτή την εισβολή. Εμείς στην Αφρική είμαστε παθόντες από άλλον ομόδοξο λαό. Αυτό που βλέπω είναι ότι οι ανάγκες θα μας ξανακάνουν να δούμε πρόσωπο με πρόσωπο τον άλλον».

Την ίδια ώρα, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας χαιρέτησε την μεγάλη έκταση που δώρισε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι προς το Πατριαρχείο στη νέα Διοικητική Πρωτεύουσα της Αιγύπτου που αναδύεται από την έρημο.

Στον επίμαχο χώρο ο οποίος θα αποτελέσει το νέο κέντρο Ορθοδοξίας θα ανεγερθεί ιερός ναός και κτίριο που θα στεγάσει συνεδριακό κέντρο, ενώ θα αποτελέσει φάρο για το ιεροαποστολικό έργου του Πατριαρχείου στην πολύπαθη ήπειρο.

Σημειώνεται ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος, βρέθηκε στο Ηράκλειο προκειμένου να συγχαρεί το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο αλλά και να προσκυνήσει στις ρίζες του. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News