X-Factor: Πώς ο Ηρακλειώτης Βασίλης Καλαϊτζάκης «κέρδισε» την κριτική επιτροπή

Κρήτη
X-Factor: Πώς ο Ηρακλειώτης Βασίλης Καλαϊτζάκης «κέρδισε» την κριτική επιτροπή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρητικός Βασίλης Καλαϊτζάκης, μιλά στο neakriti.gr για τη συμμετοχή του στο «Χ-Factor», την αγάπη του για το τραγούδι, τις εντυπώσεις που του άφησαν οι κριτές του παιχνιδιού, αλλά και για τα μελλοντικά του όνειρα

Γέννημα θρέμμα Kρητικός, με αγάπη για τα ήθη και τα έθιμα του τόπου του, ο 25χρονος Βασίλης Καλαϊτζάκης, είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι από πολύ μικρή ηλικία. Ο 25χρονος, Βασίλης, συστήθηκε στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο "Χ-Factor". O ίδιος ανεβάζει μουσικά βίντεο στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

«Στην καραντίνα, εντελώς τυχαία, ένα βράδυ, άνοιξα λογαριασμό στο ΤikΤok και άρχιζα να ανεβάζω βιντεάκια από όταν τραγουδούσα στο στρατό. Το επόμενο πρωί, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια, σε καμία περίπτωση δεν είχα φανταστεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα».

Η μαντινάδα στην Λιόλιου

Ο Βασίλης Καλαϊτζάκης έκανε την εμφάνιση του στις auditions του «X-Factor» στο επεισόδιο της Παρασκευής 8 Απριλίου 2022, παίζοντας πιάνο ερμήνευσε το «Τελικά» των Κωνσταντίνου Αργυρού και Rack, κάνοντας τους κριτές να διαφωνήσουν μεταξύ τους. Πήρε, όμως, τα τέσσερα πολυπόθητα «ναι», περνώντας στην επόμενη φάση του παιχνιδιού. Λίγο πριν ξεκινήσει την εμφάνισή του, ο Βασίλης Καλαϊτζάκης είπε και μια μαντινάδα στην Κατερίνα Λιόλιου: «Εγώ αγαπώ μελαχρινές, μα μιας ξανθιάς τα κάλλη είναι που με κατάντησαν σε τουτο να το χάλι».

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος όσον αφορά τη συμμετοχή μου στο "X-Factor". Ήταν αρκετά αγχώδης η διαδικασία και η μέρα των auditions, αλλά άξιζε τον κόπο. Υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα. Η φωνή μου ήταν κλειστή, καθώς δήλωσα συμμετοχή μία μέρα πριν την audition μου και δεν είχα προετοιμαστεί σωστά, προκειμένου να πω το τραγούδι. Ωστόσο, υπήρχε και μία αλλαγή  της τελευταίας στιγμής. Το τραγούδι δεν θα το έλεγα παίζοντας πιάνο. Και αυτό κάπως με άγχωσε. Με κριτήριο, βέβαια,  το όσα άκουσα και διάβασα αργότερα για τη συμμετοχή μου, ότι παρα τις αντίξοες συν΄θηκες, βγήκε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

«Η επαφή μου με τη μουσική ξεκίνησε από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου»

«Η μουσική υπήρχε στη ζωή μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Γύρω στα 3 μου χρόνια, ξεκίνησα να παίζω μόνος μου πιάνο, το οποίο και συνέχισα μετέπειτα με σπουδές σε ωδείο. Η επαφή μου με το τραγούδι ήρθε στα 17 μου, δουλεύοντας σε κάποια τοπικά μαγαζιά και διοργανώνοντας κάποια live. Όμως μέχρι και τη στιγμή που μιλάμε, δεν έχω κάνει κάποιο μάθημα φωνητικής. Για εμένα η μουσική είναι τρόπος έκφρασης, συναισθήματα και αυτό επιδιώκω να δείχνω πάνω στη σκηνή. Είναι κάτι που δεν μπορώ να σκεφτώ τη ζωή μου χωρίς αυτό.

Μου αρέσει να τραγουδάω και μου άρεσε που είχα την ευκαιρία να είμαι σε μια σκηνή. Είχα αρκετό άγχος αλλά προσπάθησα να το διαχειριστώ με διάφορους τρόπους».

«Στο παιχνίδι βρέθηκα από τη μία μέρα στην άλλη»

«Τη μία μέρα βρισκόμουν στην Κρήτη και την επομένη στις auditions του "Χ-Factor". Ήταν μια γρήγορη απόφαση, την οποία δεν μετανιώνω σε καμία περίπτωση. Η διαδικασία των γυρισμάτων ήταν εξουθενωτική. Ήμασταν 13 ώρες στο στούντιο με μικρά διαλλείματα ενδιάμεσα . Ήταν Τσικνοπέμπτη θυμάμαι. Γυρίσαμε ένα επεισόδιο μέσα σε μία μέρα. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, υπήρχε μια πίεση. Η παραγωγή βέβαια ήταν οργανωμένη και δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα».

«Σέβομαι απεριόριστα την κρίση και των τεσσάρων κριτών»

«Και οι τέσσερις είναι αγαπημένοι καλλιτέχνες, καταξιωμένοι σε διαφορετικά είδη μουσικής. Σέβομαι απεριόριστα τη κρίση τους, άλλωστε είναι ένα παιχνίδι, όπου πας για να κριθείς για το αν έχεις το ταλέντο που ψάχνουν». Όσο για το ποιος κριτής είναι πιο αυστηρός, σημείωσε: «Ο Στέλιος Ρόκκος θεωρώ είναι με διαφορά ο πιο αυστηρός εκ των τεσσάρων. Ήταν και εκείνος που σχολίασε ότι δεν μπορεί να μου συγχωρέσει το γεγονός, ότι δεν κούρδιζα καλά με το πιάνο μου».

«Είμαι ευγνώμων που έχω αυτή την οικογένεια»

«Είμαι πολύ τυχερός, που έχω μια οικογένεια, που με στηρίζει στα πάντα. Οι γονείς μου δεν θα μου έλεγαν ποτέ όχι για κάτι τέτοιο. Φυσικά μου είπαν τη γνώμη τους, τι πρέπει ενδεχομένως να προσέξω. Οι γονείς είναι γονείς, «καθήκον» τους είναι να προστατεύουν τα παιδιά τους. Είμαι ευγνώμων λοιπόν που έχω αυτή την οικογένεια. Δεν έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένο όσον αφορά τη μουσική. Στοχος μου είναι να αποτελώ ένα χρήσιμο και σωστό μέλος αυτής της κοινωνίας. Από κει και πέρα έχει ο Θεός».

Ερμηνεύοντας το «Τελικά» των Κωνσταντίνου Αργυρού και Rack, πήρε το πράσινο φως για την επόμενη φαση του παιχνιδιού. Οι τέσσερις κριτές του "X-Factor", Μιχάλης Κουινέλης, Χρήστος Μάστορας, Μαρίζα Ρίζου και Στέλιος Ρόκκος αν και διαφώνησαν με την εμφάνιση του Βασίλη Καλαϊτζάκη, στο τέλος, όμως, του έδωσαν τα τέσσερα «ναι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News