Ηράκλειο: Πώς τα έργα «έκρυψαν» από 1.500 επισκέπτες την κεντρική αγορά (εικόνες)

Κρήτη
Ηράκλειο: Πώς τα έργα «έκρυψαν» από 1.500 επισκέπτες την κεντρική αγορά (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλα τα παράπονα από τους επιχειρηματίες που άνοιξαν τα καταστήματά τους με αφορμή τα εγκαίνια της τουριστικής σεζόν 2022

Ανοιχτά παρέμειναν τα μαγαζιά στην κεντρική αγορά του Ηρακλείου, σήμερα Κυριακή 3 Απριλίου. Οι επιχειρηματίες της πόλης, με σύμμαχο τον καλό καιρό και με αφορμή τα εγκαίνια της τουριστικής σεζόν κράτησαν τα καταστήματα τους ανοιχτά ελπίζοντας σε μια οικονομική ανάσα μετά την «ανομβρία» των τελευταίων μηνών.

Ειδικότερα, το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της πόλης πρόσδεσε το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 5 το οποίο επέλεξε το λιμάνι Ηρακλείου ως βάση του, με ναυτικούς όρους ως το «home port» του. Παρουσία του υπουργούς Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, εγκαινιάστηκε η τουριστική ταξιδιωτική σεζόν 2022.

Παρόλα αυτά, οι ελπίδες των επιχειρηματιών δεν κράτησαν πολύ καθώς τα ακινητοποιημένα φορτηγά όσο και τα κιγκλιδώματα που οριοθετούσαν το έργο στην συμβολή των οδών Δικαιοσύνης και 1821, «έκρυψαν» ουσιαστικά την κεντρική αγορά από τους 1.500 επισκέπτες του πλοίου, δημιουργώντας έτσι παράπονα από τους επιχειρηματίες.

Όπως αποτυπώνεται στις φωτογραφίες οι επισκέπτες επικέντρωσαν τη βόλτα τους στα λιοντάρια και στην οδό 25ης Αυγούστου, λόγω των έργων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κρουαζιερόπλοιο έχει πληρότητα 50% και περίπου 1500 άτομα και πλήρωμα κατέβηκαν από το πλοίο, προκειμένου να απολαύσουν την ηλιόλουστη ημέρα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Το κρουαζιερόπλοιο θα ταξιδεύει κάθε εβδομάδα στο Αιγαίο, επιστρέφοντας κάθε φορά στο «μητροπολιτικό» του λιμάνι, εκείνο του Ηρακλείου.

Την ίδια ώρα, στην Χερσονήσο και συγκεκριμένα στην οδό Δημοκρατίας, εκτελούνται έργα ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News