Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών: Νέο έγγραφο - «βόμβα» της ΕΤΑΔ που ζητά και πάλι πίσω τα 55 στρέμματα με το ΔΕΚ

Κρήτη
Πρώην Αμερικανική Βάση Γουρνών: Νέο έγγραφο - «βόμβα» της ΕΤΑΔ που ζητά και πάλι πίσω τα 55 στρέμματα με το ΔΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι έχει συμβεί; Όπως προκύπτει με βάση σημερινή αποκαλυπτική ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η πλευρά της ΕΤΑΔ επανήλθε δριμύτερη, αποστέλλοντας νέο έγγραφο προς τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς

«Μια "πύρρειος" νίκη για τη Βάση Γουρνών καθώς το κέρδος  είναι απλώς μια προσωρινή  πίστωση χρόνου  και δεν  δικαιολογεί ικανοποίηση, θριαμβολογίες και πανηγυρισμούς, γράφαμε χαρακτηριστικά πριν από ένα σχεδόν χρόνο, για το ζήτημα  με την απόφαση –"βόμβα" της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου για την μονομερή ανάκληση της  παραχώρησης των 55 στρεμμάτων εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης όπου περιλαμβάνεται και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο.

Και να που δυστυχώς τα  γραφόμενα μας τότε, μετά τις συναντήσεις του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και άλλων τοπικών φορέων και τις διαβεβαιώσεις που είχαν πάρει από την εταιρεία ακινήτων του δημοσίου για ''πάγωμα'' της ανάκλησης της παραχώρησης της έκτασης αποδεικνύονται προφητικά αφού φορείς και τοπική κοινωνία βρίσκονται ξανά θεατές στο ίδιο ακριβώς έργο!

Τι έχει συμβεί; Όπως προκύπτει με βάση σημερινή αποκαλυπτική ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, η πλευρά της ΕΤΑΔ επανήλθε δριμύτερη, αποστέλλοντας νέο έγγραφο προς τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, με το οποίο γνωστοποιεί ότι θέλει να πάρει πίσω την έκταση των 55 στρεμμάτων (μαζί με το ΔΕΚ), έκταση η οποία τελεί υπό παραχώρηση προς την εταιρεία ΕΙΡΗΝΗ μέχρι το 2025.

Ουσιαστικά έχουμε καρμπόν το ίδιο σκηνικό με το περσινό, με την ΕΤΑΔ να δηλώνει ξανά ότι προχωρά σε μονομερή ανάκληση της έκτασης, δημεύοντας πρακτικά και το μοναδικό στο είδος του σε όλη την Κρήτη εκθεσιακό κέντρο, που φτιάχτηκε με ένα σωρό λεφτά μέσω του αναπτυξιακού οργανισμού "Ειρήνη Α.Ε.".

Η αποκαλυπτική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου

Την έντονη αντίδραση  της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Ηρακλείου έχουν προκαλέσει οι  βάσιμες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου έχει αποφασίσει να ανακαλέσει μονομερώς την παραχώρηση έκτασης 55 στρεμμάτων μέσα στην πρώην αμερικανική Βάση Γουρνών, συμπεριλαμβανομένου και του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης (ΔΕΚΚ)!

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, η επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης απαιτεί να παραμείνει το ΔΕΚΚ στο σημερινό καθεστώς λειτουργίας του και καλεί τους εκπροσώπους όλων των φορέων να αντιδράσουν στην προσπάθεια «δήμευσης» του χώρου που αποτελεί τον μοναδικό στο μέγεθος και στο είδος του εκθεσιακό χώρο στην Κρήτη, σε ευρεία χρήση από όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της.

«Το  Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), αποτελεί σήμερα την Αιχμή του Δόρατος της Εκθεσιακής – Συνεδριακής Υποδομής της Κρήτης. Το έργο σχεδιάσθηκε και ολοκληρώθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το οποίο παραμένει εταίρος στη διοίκηση του και για περίπου εικοσιπέντε (25) χρόνια έχει φιλοξενήσει λαμπρά εκθεσιακά εμπορικά, πολιτιστικά γεγονότα, στηρίζοντας ενεργά τους παραγωγούς της Κρήτης. Πιο πρόσφατο όλων είναι και το Παγκρήτιου Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται τα τελευταία 10 χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) με σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για παραγωγούς και ξενοδόχους», ανέφερε ο κ. Αλιφιεράκης και τόνισε με έμφαση «Για όλα τα παραπάνω απαιτούμε  την ακύρωση της απόφασης ανάκλησης της ενεργής και νόμιμη κατά τα άλλα, παραχώρησης του ακινήτου με ΑΒΚ 289 Γουρνών Ηρακλείου Κρήτης. Η επιχειρηματική κοινότητα και οι παραγωγικές τάξεις της Κρήτης δεν μπορούν να στερηθούν «με το έτσι θέλω» ένα οραματικό έργο, το οποίο συμβάλει ουσιαστικά και για δεκαετίες, στην ανάδειξη του νησιού σε επιστημονικό, επιχειρηματικό, πολιτιστικό και οικονομικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News