Ηράκλειο: Μαθήματα ανθρωπιάς από γιατρό που αναζητά σπίτι για οικογένειες από την Ουκρανία

Κρήτη
Ηράκλειο: Μαθήματα ανθρωπιάς από γιατρό που αναζητά σπίτι για οικογένειες από την Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια για να ξαναστήσουν την ζωή τους όλοι μαζί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Νότας, Διευθυντής ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ

Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης παραδίδει ο Γιώργος Νότας, Διευθυντής ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ. Ο ίδιος, με δημοσίευση του στο facebook, κάνει έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν να βρεθεί ένα σπίτι για δύο οικογένειες από την Ουκρανία. «Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια για να ξαναστήσουν την ζωή τους όλοι μαζί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νότας.

«Καλημέρα σε όλους.  Προσπαθώ να βοηθήσω δύο οικογένειες που ήρθαν από την Ουκρανία (3 ενήλικες και 4 παιδιά 3,5,7 και 14 ετών). Η ηλικιωμένη κυρία που είναι μαζί τους (γιαγιά της μία οικογένειας) ζούσε στην Κρήτη μέχρι πριν ενάμιση χρόνο και είχε επιστρέψει στην Ουκρανία για να βοηθήσει τον γιο της με τα δύο ανήλικα παιδιά του. Η μοίρα τα έφερε να βρεθούν στην Κρήτη ως μόνο μέρος στην Ευρώπη που θα μπορούσαν να στήσουν ένα σπιτικό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα σπίτι με 2 υπνοδωμάτια για να ξαναστήσουν την ζωή τους όλοι μαζί. Δεν ζητούν φιλοξενία ή ελεημοσύνη αλλά αλληλεγγύη. Θα μπορέσουν να πληρώσουν ένα ενοίκιο μέχρι 350€, αλλά πιθανότατα δεν έχουν να δώσουν αυτή τη στιγμή εγγύηση. Προς το παρόν βοηθάμε κάποιοι πληρώνοντας το ξενοδοχείο για 4 άτομα και φιλοξενώντας την ηλικιωμένη κυρία με τα δύο μικρά σε μια γκαρσονιέρα. Οι μηχανισμοί υποστήριξης του κράτους είναι ανύπαρκτοι και γεμάτοι με καθυστερήσεις. Αν δεν βοηθούσαμε κάποιοι τα 4 άτομα (μαζί και 2 παιδιά) θα έμεναν απόψε στο αυτοκίνητο με το οποίο ήρθαν από την Ουκρανία. Σας παρακαλώ αν έχετε υπόψη σας ένα αξιοπρεπές σπίτι που να νοικιάζεται να βοηθήσετε να τους βρούμε στέγη. Στείλτε μου ότι βρείτε στο mail μου [email protected]. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News