Σοκάρει η περιγραφή της 56χρονης Ελένης: «Η ζωή μου ήταν καθημερινή κόλαση» (βίντεο)

Κρήτη
Σοκάρει η περιγραφή της 56χρονης Ελένης: «Η ζωή μου ήταν καθημερινή κόλαση» (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταινία φρίκης θυμίζουν τα βασανιστήρια που περιγράφει στην πρώτη της κατάθεση η 56χρονης Ελένη που σώθηκε από θαύμα χάρη στην παρέμβαση των αστυνομικών οι οποίοι την έβγαλαν μισοπεθαμένη από το σπίτι της στο Ζαρό

  • Την βασάνιζε για 24 ολόκληρες ώρες
  • Σταματούσε να την χτυπά όταν πήγαινε για ύπνο
  • Το δράμα της Ελένης που έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με χάπια
  • Προτιμούσε τον θάνατο από τα βασανιστήρια του συζύγου της

Μια ζωή βασανιστική, σαράντα χρόνια με βίαια ξεσπάσματα, εξευτελισμούς και απειλές για τη ζωή των παιδιών της περιγράφει στην πρώτη της κατάθεση η 56χρονη Ελένη, που άνοιξε την ψυχή της στους αστυνομικούς, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Φρίκη και οργή στον Ζαρό για τα απίστευτα βασανιστήρια της 56χρονης (βίντεο)

Η πολυσέλιδη κατάθεσή της θυμίζει ταινία φρίκης, όταν φτάνει την εξιστόρησή της σε όσα συνέβησαν από το περασμένο Σάββατο, 19 Μαρτίου, μέχρι το μεσημέρι την Κυριακής που οι αστυνομικοί του Τμήματος Φαιστού, έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα όπου την βρήκαν μισοπεθαμένη.

Ο 62χρονος κατηγορούμενος την χτυπούσε χωρίς σταματημό από το πρωί του Σαββάτου μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να κοιμηθεί για να ξεκουραστεί. Το σώμα της είναι κυριολεκτικά κατακρεουργημένο απ’ άκρη σ’ άκρη.

Οι περιγραφές της λύγισαν ακόμη και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς. Το σοκ από την εικόνα της γυναίκας που βρέθηκε γυμνή στο πάτωμα, δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί για όσους την αντίκρισαν τις πρώτες ώρες της τρομαχτικής αποκάλυψης.

Η 56χρονη γυναίκα ακόμη και στην κορύφωση των βασανιστηρίων της, κρατούσε το στόμα της «κλειστό». Τόσο στο κέντρο υγείας, όσο και το Βενιζέλειο, όπου νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο, δεν ανταποκρινόταν σε καμία προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών να τους μιλήσει.

56χρονη: Η ζωή μου ήταν καθημερινή κόλαση

Η ίδια στην κατάθεσή της αναφέρει: «Με χτυπούσε ασταμάτητα, από το Σάββατο το πρωί μέχρι τις 07:30 το πρωί της Κυριακής. Μου χτυπούσε το κεφάλι στον τοίχο, με τη μια ζώνη με χτυπούσε στο μηρό ξανά και ξανά. Μου έριχνε μπουνιές το πρόσωπο και τα μάτια, μέχρι που μου έσπασε ένα δόντι. Σταμάτησε επειδή κουράστηκε και έπεσε να κοιμηθεί τα ξημερώματα».

Οι αστυνομικοί, αφού την διαβεβαίωσαν πως κανείς δεν θα την βλάψει ξανά, ούτε την ίδια, αλλά ούτε και τα παιδιά της, εκείνη τους εξομολογήθηκε ότι μόνη της σύρθηκε μέχρι το συρτάρι που υπήρχαν τα υπνωτικά χάπια και ήπιε όσα υπήρχαν για να σταματήσει να πονάει, να σταματήσει να ζει μέσα σε αυτή την κόλαση. 

Όπως είπε: «Πήγα στο συρτάρι και πήρα τα χάπια για να κοιμηθώ. Ήπια και τα 50 που είχε. Θέλω να σας πω ότι ευχήθηκα να μην ξυπνήσω πια. Δεν άντεχα».

Διαβάστε επίσης ⇒

Ηράκλειο: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας - Γυμνή και χτυπημένη βρέθηκε η 56χρονη

Η άτυχη γυναίκα έφυγε από τη Γερμανία και εγκαταστάθηκε μαζί του στο Ζαρό για να τον απομακρύνει από τα δύο παιδιά της οικογένειας τα οποία προειδοποιούσε ότι θα σκοτώσει όπως και την ίδια. Όταν τα παιδία έφτασαν σε ηλικία 12 και 15 ετών αντίστοιχα άρχισε να τη δέρνει και να την εξευτελίζει μπροστά τους.

Η 56χρονη πίστευε ότι θα μπορούσε να αλλάξει στάση μετακομίζοντας στην Κρήτη όμως  αντιθέτως, αυτό πυροδότησε την ακόμη πιο βίαιη συμπεριφορά του. «Από το Νοέμβριο και μετά η ζωή μου ήταν καθημερινή κόλαση. Με χτυπούσε με γροθιές και χαστούκια από τη στιγμή που ξυπνούσε».

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι οι κραυγές πόνου και αγωνίας της γυναίκας που ακούστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 20 Μαρτίου 2022, δεν στάθηκαν ούτε αυτή την φορά αρκετές για να αποφασίσει κανείς να καλέσει την αστυνομία.

Ο ένας από τους γιους του ζευγαριού από την Γερμανία, γνωρίζοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σπίτι - κολαστήριο έκανε το σωτήριο τηλεφώνημα στο 112. «Πιστεύω ότι ο πατέρας μου σκότωσε την μητέρα μου», είπε στους αστυνομικούς, εκλιπαρώντας για βοήθεια.

Άνδρες του τμήματος Φαιστού έσπευσαν στον Ζαρό, για να βρεθούν αποσβολωμένοι μπροστά στο σκηνικό ενός σοκαριστικού θρίλερ, το οποίο ξεπερνά και τις πιο νοσηρές σκέψεις.

Λίγο πριν η 56χρονη αφήσει την… τελευταία της πνοή, με το πρόσωπο και το σώμα παραμορφωμένο από το ξύλο, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του τρόμου, όπου η άτυχη γυναίκα ψυχορραγούσε αβοήθητη.

Η άτυχη γυναίκα, ήταν γυμνή, πεσμένη στο πάτωμα, με πρόσωπο και σώμα κατακρεουργημένα, από γροθιές και κλωτσιές. Ήταν βρεγμένη, καθώς όπως φαίνεται της έριχνε νερό για να συνέλθει και να συνεχίζει να την βασανίζει. 

Ο 62χρονος είχε ανοίξει το υγραέριο από την σόμπα, για να της προκαλέσει ασφυξία. Παρελήφθη σχεδόν χωρίς σφυγμό από το ΕΚΑΒ, ενώ στο κέντρο υγείας που μεταφέρθηκε, η μυρωδιά από το υγραέριο «πλημμύρισε» το ΤΕΠ και προκάλεσε ανησυχία.

Η μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, στον οποίο η άτυχη Ελένη εξομολογήθηκε τα φρικτά βασανιστήρια που υπέμεινε, είναι συγκλονιστική. Απειλούσε την ζωή των παιδιών τους που ζουν στην Γερμανία, αν τολμούσε να αντιδράσει.

«Την είδαμε, είχε πολύ άσχημα χτυπήματα. Δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Δεν μας γνώριζε. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να είναι δίπλα μας και να μην μπορούμε να την βοηθήσουμε. Την είχε γδύσει. Εγώ προσωπικά πιστεύω», αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας, «ότι το έκανε - γιατί είναι πανέξυπνος - για να μην μπορεί να βγει έξω να ζητήσει βοήθεια».

Όσο ζούσαν στην Γερμανία η 56χρονη ανέβαινε τον ίδιο Γολγοθά. «Και στην Γερμανία που ζούσαν της είχε ανοίξει το κεφάλι», αναφέρει κάτοικος, ενώ πριν από έξι μήνες είχε σημειωθεί παρόμοιο περιστατικό με τον 62χρονο να ισχυρίζεται και πάλι ότι η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες.

Οι μαρτυρίες σοκάρουν: «Την πετούσε από τις σκάλες, την κυνηγούσε με μαχαίρια και μπουκάλια στον δρόμο. Όμως, και πάλι το στόμα της παρέμενε κλειστό πιστεύοντας ότι έτσι θα προστατεύσει τα παιδιά της». 

Στους γιους του ο 62χρονος έλεγε πως η γυναίκα είχε πέσει από τις σκάλες και δεν μπορούσε να μιλήσει. Άλλες φορές ότι πήρε παυσίπονα και κοιμάται.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου διανυκτέρευσε στη ΜΕΘ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της και μεταφέρθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Χειρουργική κλινική.

Ο 62χρονος, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και βασανισμό του θύματος, αύριο Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News