Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Δικαίωση με την επιστροφή των χρημάτων σε ασθενή

Κρήτη
Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Δικαίωση με την επιστροφή των χρημάτων σε ασθενή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί μια μικρή έστω νίκη, ενδεικτική της δυνατότητας που έχουν οι εργαζόμενοι να αποσπούν κατακτήσεις με την ισχυροποίηση και μαζικοποίηση σωματείων που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους» αναφέρει το Σωματείο

Την επιστροφή της συμμετοχής στα νοσήλια, δεσμεύτηκαν ο ΕΟΠΥΥ και η ιδιωτική κλινική σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση οικογένειας ασθενούς που μεταφέρθηκε από το ΠΑΓΝΗ σε ιδιωτική ΜΕΘ, σύμφωνα ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Μετά την παρέμβαση του σωματείου μας σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση οικογένειας ασθενούς, που μεταφέρθηκε από το ΠΑΓΝΗ σε ιδιωτική κλίνη ΜΕΘ του Ηρακλείου (λόγω πληρότητας των κλινών ΜΕΘ non-COVID του νομού), ο ΕΟΠΥΥ και η ιδιωτική κλινική επικοινώνησαν με συγγενείς της ασθενούς και δεσμεύθηκαν να επιστραφεί στην οικογένεια η συμμετοχή τους στα νοσήλια.

Το σωματείο μας δεν δίστασε να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα, συνδέοντάς το αφενός με τις χρόνιες ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων αφετέρου με την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα υγείας ακόμη και κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το συγκεκριμένο συμβάν αποτελεί μια μικρή έστω νίκη, ενδεικτική της δυνατότητας που έχουν οι εργαζόμενοι να αποσπούν κατακτήσεις με την ισχυροποίηση και μαζικοποίηση σωματείων που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Οφείλουμε να αντιπαλέψουμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία (που σκόπιμα καλλιεργούνται), να ξεπεράσουμε την απογοήτευση, να μην υποκύπτουμε στη λογική του «τίποτα δεν αλλάζει», που οδηγεί σε παραίτηση από τους αγώνες.

Τα προβλήματα δεν πρέπει να κρύβονται «κάτω από το χαλί» από φόβο, αλλά αξίζει να τα αναδεικνύει κανείς κόντρα στον αυταρχισμό διοικήσεων και υπουργείου. Μόνο με την οργάνωση στα σωματεία τους και με την ενεργή συμμετοχή τους στη συλλογική διεκδίκηση μπορούν οι εργαζόμενοι να πετύχουν βελτίωση των συνθηκών δουλειάς και ζωής τους και καθολική ικανοποίηση των αναγκών τους.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News