Ηράκλειο: Γιγαντώθηκε το κατολισθητικό φαινόμενο στον δρόμο προς Μεσαρά (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Γιγαντώθηκε το κατολισθητικό φαινόμενο στον δρόμο προς Μεσαρά (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθίζηση αυξήθηκε σε τέτοιο βαθμό, που ανάγκασε τις ιθύνουσες αρχές να κλείσουν τον δρόμο μέχρι και τις 15 Μαΐου - Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Απανωτά είναι τα προβλήματα που καταγράφονται σε τμήματα του οδικού δικτύου της Κρήτης.

Κυκλοφοριακό έμφραγμα επικρατεί σήμερα επί του ΒΟΑΚ, λίγο πριν την έξοδο για την Λεωφόρο Κνωσού, μετά την νέα επικίνδυνη καθίζηση που σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ, στο ρεύμα από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο.

Σημαντικό όμως είναι και το ζήτημα με την τεράστια καθίζηση και κατολίσθηση σε μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου Ηράκλειο – Μεσαρά, στην επαρχιακή οδό της Αγίας Βαρβάρας.

Όπως είχε αποκαλύψει το neakriti.gr ήδη από χτες, , η καθίζηση αυξήθηκε σε τέτοιο βαθμό, που ανάγκασε τις ιθύνουσες αρχές να κλείσουν τον δρόμο μέχρι και τις 15 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, μεγάλο τμήμα του δρόμου Ηράκλειο Μεσαρά έχει βυθιστεί κατά 60 εκατοστά, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Πανασού, που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Παράλληλα, μεγάλη κατολίσθηση εκτείνεται πάνω από 60 μέτρα προς την κάτω πλευρά του συγκεκριμένου δρόμου. Τα παραπάνω φαινόμενα, αποτελούν μία εκ των συνεπειών των έντονων βροχοπτώσεων που σημειώθηκαν φέτος.

Μάλιστα, το προαναφερθέν φαινόμενο όχι μόνο έχει διακοπεί, αλλά βρίσκεται σε εξέλιξη και εντείνεται όλο και περισσότερο, πόσο μάλλον εν όσω οι καιρικές συνθήκες δεν βελτιώνονται αισθητά.

Πριν από επτά ημέρες, το neakriti.gr είχε βρεθεί στο επίμαχο σημείο του δρόμου, καταγράφοντας το ανησυχητικό κατολισθητικό φαινόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το επίμαχο έργο παραδόθηκε πριν από περίπου 3 χρόνια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη Χιλιομετρική Θέση 26,860 της Νέας Εθνικής οδού Αγίας Βαρβάρας - Απομαρμά – Καστελίου ισχύουσες έως 15-05-2022 προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες για την αποκατάσταση οδοστρώματος.

Ειδικότερα διακόπτεται πλήρως η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στο ανωτέρω τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της Π.Ε.Ο Ηρακλείου – Αγίας Γαλήνης.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News