Ηράκλειο: Ο ατέλειωτος Γολγοθάς των νεφροπαθών - Με δανεικά για την αιμοκάθαρση (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ο ατέλειωτος Γολγοθάς των νεφροπαθών - Με δανεικά για την αιμοκάθαρση (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γολγοθάς η μετακίνηση των νεφροπαθών που αναγκάζονται να διανύσουν χιλιόμετρα για να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση σε νοσοκομεία του Ηρακλείου καθώς επωμίζονται ένα τεράστιο οικονομικό φορτίο

Η μεγάλη ταλαιπωρία και το υψηλό κόστος μεταφοράς των νεφροπαθών οι οποίοι αναγκάζονται περισσότερες από τρεις φορές την εβδομάδα να διανύσουν δεκάδες χιλιόμετρα για να μεταφερθούν από χωριά της ενδοχώρας, σε νοσοκομεία του Ηρακλείου, έχει προκαλέσει την αγανάκτησή τους.

Ειδικότερα, η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει καθώς σαν να μην φτάνει αυτό, όπως καταγγέλλουν, πολλοί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες για την αποζημίωση των εξόδων μεταφοράς από τον ΕΟΠΥΥ και κάποιοι φτάνουν στο σημείο να μετακινούνται με δανεικά.

Όπως καταγγέλλουν βρίσκονται εδώ και μήνες «στο περίμενε» για την πληρωμή των εξόδων μεταφοράς. Κάθε τους μέρα ένας μικρός Γολγοθάς, κάθε αιμοκάθαρση απαιτεί όλες τους τις δυνάμεις και τη βοήθεια της οικογένειας που στέκεται «βράχος» στο πλευρό τους. Αντί όμως να αισθάνονται τη βοήθεια της πολιτείας, αισθάνονται ότι τους έχει γυρίσει την πλάτη αφού για τη μεταφορά τους, βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις και την προσπάθεια επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ, όπως υποστηρίζουν δεν λαμβάνουν καμία απάντηση. Το μόνο που ζητούν οι νεφροπαθείς είναι να αντιμετωπιστούν με αξιοπρέπεια και να λάβουν αυτά που δικαιούνται.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News