Κατολίσθηση στη Μεσαρά - Βαθαίνει το ρήγμα στον δρόμο

Κρήτη
Κατολίσθηση στη Μεσαρά - Βαθαίνει το ρήγμα στον δρόμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων αρχικά είχε αποφασιστεί να ισχύσει έως και σήμερα ωστόσο με τη διαπιστωθείσα κατάσταση αυτό θα επανεκτιμηθεί

Βαθαίνει το ρήγμα και η καθίζηση, βαθαίνει και η ανησυχία. Για ένα δυναμικό φαινόμενο, με πιθανή περαιτέρω επιδείνωση, κάνει λόγο ο ΟΑΚ Α.Ε., μετά τη νέα, αυτοψία στην κατολίσθηση επί του κάθετου άξονα Ηρακλείου-Μεσαράς, όπου διαπιστώθηκε ότι οι ρηγματώσεις λίγο πριν το τούνελ έχουν εμφανώς διευρυνθεί, και μάλιστα σε ανησυχητικό επίπεδο, τις τελευταίες ημέρες με την κακοκαιρία. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στον δρόμο λήγει κανονικά σήμερα, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η παράτασή της, με τους αρμόδιους να συστήνουν υπομονή...

Αναλυτικότερα, επιθεώρηση στην περιοχή που σημειώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η εκτεταμένη κατολίσθηση στο τμήμα του δρόμου Ηρακλείου-Μεσαράς, στο ύψος του υπό κατασκευή ανισόπεδου κόμβου Πανασσού, πραγματοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

Συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη, μηχανικούς αλλά και εκπροσώπους της τεχνικής εταιρείας που φέρει την ευθύνη της κατασκευής του έργου, ο κ. Παπαδογιάννης ενημερώθηκε και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή, η οποία - όπως υπογραμμίστηκε - «απαιτεί συντονισμό και ολοκλήρωση των εν εξελίξει γεωτεχνικών ερευνών και μελετών, ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της σοβαρής ζημιάς που έχει παρουσιαστεί».

«Το φαινόμενο χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς ως “δυναμικό” και θεωρείται πιθανή μια περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που καταγράφονται στην περιοχή, στοιχείο που προσδίδει επιπλέον βαθμό δυσκολίας στην απαιτούμενη παρέμβαση. Προσεκτικά και βήμα-βήμα (το υπογραμμίζω αυτό) θα κινηθούμε, προκειμένου να γίνει αυτό που πρέπει στην περιοχή. Το πρόβλημα είναι σύνθετο και δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε με πίεση χρόνου, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα επιτρέψουμε και να χαθεί χρόνος», δήλωσε ο κ. Παπαδογιάννης.

«Υπάρχουν υπόγεια νερά, τα οποία βρίσκονται στο σταθερό υπέδαφος της περιοχής. Περιμένουμε τις μελέτες, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου και στη συνέχεια θα αποφασιστούν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποτελεσματική αντιστήριξη της κατολίσθησης. Εξετάζουμε τα δεδομένα και αναζητούμε την πλέον ενδεδειγμένη λύση για την αντιμετώπιση, πέραν της κατολίσθησης, και του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή, λόγω της απαγόρευσης που έχει εφαρμοστεί», ανέφερε ο κ. Αγαπάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση της διέλευσης των οχημάτων αρχικά είχε αποφασιστεί να ισχύσει έως και σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου, ωστόσο με τη διαπιστωθείσα κατάσταση αυτό θα επανεκτιμηθεί και θα αναπροσαρμοστεί σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News