Δήμος Χερσονήσου: Σημαντική διάκριση για το ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών

Κρήτη
Δήμος Χερσονήσου: Σημαντική διάκριση για το ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος στην τελετή απονομής των «Best City Awards», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στην Αθήνα

Σπουδαία διάκριση για τον Δήμο Χερσονήσου που έλαβε το χρυσό βραβείο στα Best City Awards 2022 σε θέματα Ασφάλειας Πληροφοριών και Ανάπτυξης Συστημάτων Κυβερνοασφάλειας. Ο Δήμος Χερσονήσου πρωτοπορεί στην αναβάθμιση των λειτουργικών του υπηρεσιών προσφέροντας μία δυναμική προοπτική ορθής λειτουργίας, ασφάλειας και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος στην τελετή απονομής των «Best City Awards», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», στην Αθήνα.

«Στο πλαίσιο του νέου διεθνοποιημένου περιβάλλοντος, επαναδιατυπώνεται ο ρόλος των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η επανεκτίμηση του ρόλου των ΟΤΑ στο πλαίσιο της νέας φάσης της παγκόσμιας ανάπτυξης, με τις νέες τεχνολογίες και την παγκοσμιοποίηση, συνεπάγεται την αναγκαιότητα μιας σειράς ολοκληρωμένων πολιτικών για την υιοθέτηση των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που εγγυώνται την ενδεδειγμένη προστασία των ψηφιακών δικαιωμάτων, όπως είναι ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής, η προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά και η ελευθερία της έκφρασης και της πληροφόρησης», σημείωσε κατά την ομιλία του στα «Best City Awards 2022», ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Επισημαίνεται ότι τα «Best City Awards» επιβραβεύουν την καινοτομία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Διοργανώνονται Γούρνες, 11 Μαρτίου 2022 από την «Boussias Communications» υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής.

«Ο Δήμος Χερσονήσου πρωτοπορεί προς αυτή την κατεύθυνση και δεν θα σταματήσουμε να εφαρμόζουμε πολιτικές για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη», σημείωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε «Λειτουργώντας με υψηλές προδιαγραφές οργάνωσης και διαχείρισης, με στόχο την καινοτομία, έχουμε ως στρατηγικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την εφαρμογή των υψηλότερων προτύπων ευθύνης και διαφάνειας σε θέματα προσωπικών πληροφοριών».

Ο Δήμος Χερσονήσου έλαβε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ασφάλεια Πληροφοριών, δεδομένων και δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με ανάπτυξη συστημάτων κυβερνοασφάλειας, πιστοποίηση κατά Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών – ΕΝ ISO 27001:2013, επέκταση της πιστοποίησης κατά Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικών Δεδομένων ISO/IEC 27701:2019 και εναρμόνιση στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΕΕ679/2016)».

Στην τελετή απονομής του βραβείου στα «Best City Awardas 2022» τον Δήμαρχο Χερσονήσου συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χερσονήσου κ. Μιχάλης Καρακατσάνης και ο προϊστάμενος στο Τμήμα Τεχνολογιών Πληροφορικής, Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Χερσονήσου κ. Θανάσης Σακούδης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News