Ηράκλειο: Αποτροπιασμός και οργή για τη συστηματική εξόντωση ζώων στην Επισκοπή (βίντεο)

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Αποτροπιασμός και οργή για τη συστηματική εξόντωση ζώων στην Επισκοπή (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απέραντη θλίψη και οργή προκαλεί η συστηματική εξόντωση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων με φόλες στην Επισκοπή - Το τραγικό θέαμα με τους δρόμους του χωριού από νεκρά ζώα, προκάλεσε την οργή των κατοίκων

Την Καθαρά Δευτέρα κάτοικοι της Επισκοπής έζησαν για μία ακόμη φορά δραματικές στιγμές όταν είδαν τα ζώα τους να πέφτουν νεκρά χωρίς να προλάβουν να κάνουν τίποτα για να τα σώσουν.

Διαβάστε επίσης

Ηράκλειο: Η πρώτη αφαίρεση ζώου συντροφιάς από την αστυνομία – Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Την Τρίτη, 8 Μαρτίου, οι κάτοικοι του χωριού, αφού ενημέρωσαν τις αρχές, ζητούν να μπει τέλος στην απάνθρωπη δράση των δραστών. Θύμα της εγκληματικής συμπεριφοράς έπεσε και ο ιδιοκτήτης σκύλου, Φώτης Κραουνάκης, που αν και έμπειρος διασώστης - καθώς έχει σώσει αμέτρητους συνανθρώπους μας - είδε το σκυλί του να πεθαίνει με φρικτό τρόπο, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Δυστυχώς, ωστόσο, δεν είναι το μόνο περιστατικό που έλαβε χώρα στην συγκεκριμένη περιοχή, καθώς το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται συνεχώς, αφού άγνωστοι μέχρι τώρα δράστες σκοτώνουν με ισχυρό δηλητήριο κυριολεκτικά ότι κινείται.

Βέβαια, θύματα δεν πέφτουν μόνο τα αδέσποτα, που φροντίζει με αγάπη και αίσθημα ευθύνης η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του χωριού, αλλά και τα δεσποζόμενα, αφού ο δράστης εισβάλει με θράσος μέσα στις αυλές των σπιτιών για να ταΐσει δηλητήριο σκυλιά και γάτες. Το τραγικό θέαμα με τους δρόμους του χωριού από νεκρά ζώα, προκάλεσε την οργή των κατοίκων της περιοχής και των τοπικών φορέων που καταγγέλλουν την εγκληματική συμπεριφορά του δράστη.

Κλιμάκιο της Θυροφυλακής με σκύλο ανιχνευτή ερεύνησε το σημείο, όπου εντοπίζονται τα τελευταία κρούσματα, ενώ ήδη σχηματίζεται δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση το νέο νόμο η θανάτωση ζώων είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 30.000 ευρώ για κάθε νεκρό ζώο.

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News