Ηράκλειο: Ξεκίνησε η καλλιέργεια και η συγκομιδή ελαιοκάρπου από ωφελούμενους του ΚΕΘΕΑ (βίντεο)

Κρήτη
Ηράκλειο: Ξεκίνησε η καλλιέργεια και η συγκομιδή ελαιοκάρπου από ωφελούμενους του ΚΕΘΕΑ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 75% του λαδιού που θα συλλέγεται, θα διαχειρίζεται το Κέντρο, ενώ το υπόλοιπο θα καλύπτει τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου

Ξεκίνησε η καλλιέργεια και η συγκομιδή ελαιοκάρπου σε ακίνητα του δήμου Ηρακλείου από τους ωφελούμενους του ΚΕΘΕΑ « Αριάδνη», στο πλαίσιο της συνεργασίας της Λότζια με το ΚΕΘΕΑ. 

Με τον τρόπο αυτό, προσφέρεται απασχόληση στους ωφελούμενους και αξιοποιείται η δημοτική περιουσία.

Το 75% του λαδιού που θα συλλέγεται, θα διαχειρίζεται το ΚΕΘΕΑ , ενώ το υπόλοιπο 25% θα καλύπτει τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου. 

Διαβάστε επίσης 

Κρήτη: Κλάδεμα τώρα σε αμπέλια και ελιές – Τι πρέπει να προσέξουν οι καλλιεργητές

Κρήτη: Άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής ζητούν οι παραγωγοί λαϊκών αγορών

Ελαιοκαλλιέργεια: Λιγότερα τα «όπλα» των αγροτών κατά του δάκου

Με όρεξη για δουλειά, ωφελούμενοι του ΚΕΘΕΑ προχώρησαν στην καλλιέργεια των ελαιόδεντρων του δήμου Ηρακλείου. 

Η δράση  εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το ΚΕΘΕΑ – Αριάδνη για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος των κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων. 

Στο λιόφυτο του Δήμου, βρέθηκε ο Βασίλης Λαμπρινός μαζί με τους συνεργάτες του, εκφράζοντας την ικανοποίηση του καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που βοηθά τους ωφελούμενους στη προσπάθεια τους για επανένταξη.  

Η σύμβαση υπεγράφη το Δεκέμβριο του 2021 μεταξύ Δήμου Ηρακλείου και ΚΕΘΕΑ  και προβλέπει, την δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕΘΕΑ για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας των ελαιόδεντρων που βρίσκονται σε ακίνητα , ιδιοκτησίας του Δήμου σε Καρτερό και Ιεράπετρα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News