Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου: Καταγγελία για έλλειψη κρεβατιών στις ΜΕΘ

Ηράκλειο
Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου: Καταγγελία για έλλειψη κρεβατιών στις ΜΕΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου, μέλος της ΟΓΕ καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την κατάσταση των νοσοκομείων», αναφέρουν στην ανακοίνωση

Η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την κατάσταση των νοσοκομείων, μετά από καταγγελία συγγενών μια γυναίκας που μόλις βγήκε από το χειρουργείο και χρειάζεται άμεσα νοσηλεία σε ΜΕΘ, υπάρχει όμως έλλειψη στα κρεβάτια.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Κανένα κρεββάτι ΜΕΘ δεν υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης, όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς μιας γυναίκας, που μόλις βγήκε από το χειρουργείο και χρειάζεται άμεσα νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Θα χρειαστεί να γίνει μεταφορά της σε ιδιωτική μονάδα υγείας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία της ασθενούς, αλλά και για το κόστος που θα πληρώσει η οικογένεια.

Με άλλο ένα περιστατικό έρχεται για πολλοστή φορά στο φως η τραγική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων και η υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, σε βαθμό φοβερά επικίνδυνο για την υγεία του λαού. Η αδυναμία να λάβουν τα εντελώς απαραίτητα, άνθρωποι που χρειάζονται άμεσης βοήθειας, απέχει πάρα πολύ από το να απολαμβάνουμε υπηρεσίες υγείας προληπτικά, πριν καλά καλά κάποια ασθένεια μας χτυπήσει την πόρτα. Πόσο πίσω είμαστε από αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, να γευτούμε τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας;     

Η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την κατάσταση των νοσοκομείων. Δεν ανεχόμαστε η επιστήμη να μπαίνει στα στενά παπούτσια του συστήματος που εμπορευματοποιεί τα πάντα.

Μπροστά στην 8η Μάρτη, παγκόσμια μέρα της εργαζόμενης γυναίκας, με αγώνες και διεκδικήσεις δεν θα αφήσουμε καμία μόνη της!

Να αναλάβει την ευθύνη της η 7η ΥΠΕ και να βρεθεί άμεσα κρεββάτι ΜΕΘ, ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία της.

Τώρα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού, ώστε να μην κινδυνέψουν άλλοι ασθενείς, που χρειάζονται ΜΕΘ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News