Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σύννεφα» στον Κρητικό τουρισμό από την ρωσική εισβολή (βίντεο)

Κρήτη
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σύννεφα» στον Κρητικό τουρισμό από την ρωσική εισβολή (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βόμβα» στην τουριστική κίνηση από Ρωσία και Ουκρανία έβαλαν οι σημερινές
  • Ρευστό και ευμετάβλητο το τουριστικό σκηνικό στην σκιά των εξελίξεων
  • Προβληματισμός και αγωνία για το πιθανό αποτύπωμα του πολέμου στον τουρισμό
  • Βόμβα στην συγκεκριμένη τουριστική αγορά και αβέβαιη η επόμενη ημέρα
  • Μουδιασμένοι είναι οι τουριστικοί πράκτορες μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς η αιματηρή εισβολή αποτελέσε όχι μόνο σοκαριστική είδηση, αλλά έβαλε «βόμβα» στα θεμέλια της ρωσικής και ουκρανικής αγοράς.

    Ειδικότερα την ώρα που το σκηνικό στον τουρισμό, για μια ακόμη φορά, παραμένει «ρευστό» και όλοι τηρούν στάση αναμονής με την ελπίδα σύντομα να σταματήσουν οι εχθροπραξίες, αγωνία επικρατεί και για άλλα κράτη που αποτελούν παραδοσιακά καλές αγορές για την Κρήτη: Τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Έμπειροι τουριστικοί επιχειρηματίες και πράκτορες ελπίζουν ότι «σειρήνες» του πολέμου που ηχούν, δεν θα επηρεάσουν τα πακέτα διακοπών.

    Ο τουριστικός επιχειρηματίας Αντίπας Σηφάκης που δουλεύει τα τελευταία χρόνια αποκλειστικά με τις δύο αυτές χώρες παρακολουθεί με προβληματισμό τις εξελίξεις τονίζοντας πως ό,τι έχει γίνει μέχρι στιγμής σβήνεται και όλα ξεκινούν από μηδενική βάση.

    Παράλληλα έντονος ήταν ο προβληματισμός και στην προγραμματισμένη σύσκεψη, το πρωί της Πέμπτης, 24 Φεβρουαρίου, με φόντο την νέα τουριστική σεζόν που πραγματοποιήθηκε στην Λότζια για μια σειρά από πρακτικά ζητήματα, με τις δραματικές εξελίξεις να σκιάζουν σε αυτή τη φάση τον σχεδιασμό.

    Μετά από δύσκολα χρόνια και ένα «τσουνάμι» εξελίξεων που έφερε στον τουρισμό ο κορωνοϊός, υπήρχε η ελπίδα ανάκαμψης, που ωστόσο «ναυαγεί» προσωρινά με αφορμή τον πόλεμο που ξέσπασε στην Ευρώπη. Με αισιοδοξία οι επιχειρηματίες ελπίζουν ότι οι Ευρωπαίοι θα ταξιδέψουν, χωρίς να επηρεαστούν από τις εξελίξεις.

    Υπάρχει πάντως και ο καθαρά ανθρώπινος παράγοντας που έχει επηρεάσει βαθιά όσους ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς έχουν στενούς συνεργάτες που αισθάνονται σαν οικογένεια στη Ρωσία και την Ουκρανία και αγωνιούν γι’ αυτούς…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News