Κρήτη: «Λαβράκι» στην αγορά του ελαιολάδου έβγαλαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: «Λαβράκι» στην αγορά του ελαιολάδου έβγαλαν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Λαβράκι» έβγαλαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του φορέα διαχείρισης ελαιολάδου «Κρητών Ένωσις», μετά από δείγματα που ελήφθησαν από ελαιόλαδα απ’ όλη την χώρα, μεταξύ αυτών και της Κρήτης, τα οποία πωλούνται σε σούπερ μάρκετ του νησιού μας

Αποκαλυπτικά είναι τα αποτελέσματα δειγματοληπτικής έρευνας από τον ενιαίο φορέα διαχείρισης ελαιολάδου «Κρητών Ένωσις» σε σχέση με τα προς πώληση έξτρα παρθένα ελαιόλαδα σε σούπερ μάρκετ του νησιού. Όπως διαπιστώθηκε, η ετικέτα των ελαιόλαδων δεν ταυτίζεται με το πραγματικό… περιεχόμενο!

Τα στοιχεία απεστάλησαν στον ΕΦΕΤ για τη διεξαγωγή περαιτέρω ελέγχων, προκειμένου να αποσυρθούν τα επίμαχα ελαιόλαδα από το ράφι, τα οποία πλασάρονται ως έξτρα παρθένα που όμως δεν είναι, σε μια προσπάθεια προστασίας των ανυποψίαστων καταναλωτών. 

Πιο συγκεκριμένα από τα 11 δείγματα, μόλις τα 2 ήταν πραγματικά… έξτρα παρθένα ελαιόλαδα, ένα ήταν βιομηχανικό ενώ τα υπόλοιπα ήταν παρθένα ελαιόλαδα, όπως αποκάλυψε ο Σταύρος Γαβαλάς ο οποίος έκανε λόγο για παραπλάνηση των καταναλωτών.

«Η ζημιά είναι μεγάλη», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος έκανε σαφές ότι θα πρέπει να αποσυρθούν τα επίμαχα ελαιόλαδα από τα ράφια για την προστασία των καταναλωτών και των παραγωγών, προαναγγέλλοντας αυστηρούς ελέγχους και το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Θα βοηθήσουμε το κράτος να δει ποιοι παίζουν παιγνίδια σε βάρος των καταναλωτών και παραγωγών. Δεν… χαρίζουμε σε κανέναν την ονομασία… έξτρα παρθένο», δήλωσε ο Σταύρος Γαβαλάς, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε για το σοβαρό αυτό ζήτημα για το νησί μας, το οποίο λαμβάνει διαστάσεις και σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Για το σοβαρό αυτό ζήτημα πήρε θέση και η διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα, Θεανώ Βρέντζου η οποία έστειλε το μήνυμα ότι … χωρίς ποιότητα δεν υπάρχει μέλλον για το προϊόν.

«Στην υψηλή ποιότητα κρύβεται το μέλλον για το Κρητικό ελαιόλαδο» τόνισε η διευθύνουσα σύμβουλος του φορέα και πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Θεανώ Βρέντζου η οποία καταδίκασε με τη σειρά της τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News