Ηράκλειο

Υπερχείλισε και φέτος το Φράγμα Αποσελέμη – Εντυπωσιακές εικόνες

Οι πολύτιμες ποσότητες νερού θα αξιοποιηθούν για την υδροδότηση της ανατολικής Κρήτης

Τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του τελευταίου 24ώρου προκάλεσαν την υπερχείλιση του Φράγματος Αποσελέμη, με τεράστιες ποσότητες νερού πλέον στον ταμιευτήρα να «εξασφαλίζουν» την υδροδότηση των δήμων Χερσονήσου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου για τα επόμενα δυόμιση χρόνια!

Πρόκειται για την τέταρτη υπερχείλιση του φράγματος από το 2019, οπότε ολοκληρώθηκε η κατασκευή της σήραγγας Οροπεδίου Λασιθίου, εξέλιξη που προκάλεσε ικανοποίηση στα στελέχη του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, τα οποία είχαν κάνει τις σχετικές προετοιμασίες με την παράλληλη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας.

Σύμφωνα με τον Στέλιο Γυπαράκη, χημικό – μηχανικό και υπεύθυνο λειτουργίας της εγκατάστασης νερού Αποσελέσεμη, η ποσότητα του νερού φτάνει τα 15.000 κυβικά μέτρα  την ώρα στο φράγμα. Όπως αναφέρει φέτος είναι μια καλή χρονιά για το φράγμα ενώ τα στελέχη του ΟΑΚ είχαν κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για την υπερχείλιση του φράγματος.

Σημειώνεται πως από το 2016 μέχρι σήμερα, το Φράγμα Αποσελέμη έχει υδροδοτήσει με περισσότερα από 65 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού τους δήμους Χερσονήσου, Ηρακλείου και Αγίου Νικολάου. Παράλληλα σημειώνεται πως οι συνολικές υπερχειλίσεις ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, τα οποία καταλήγουν στη θάλασσα.

Η υπερχείλιση του φράγματος Αποσελέμη πραγματοποιήθηκε φέτος στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ οι εικόνες από τον  Ταμιευτήρα του Φράγματος είναι εντυπωσιακές.

Ο ταμιευτήρας έχει χωρητικότητα 25,3 εκατομμυρίων κυβικών νερού και το φράγμα γέμισε με γρήγορους ρυθμούς με το νερό της βροχής και των χιονοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος.

Οι πολύτιμες ποσότητες νερού θα αξιοποιηθούν για την υδροδότηση της ανατολικής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια