Έκρυβε χασισοφυτεία σε καφενείο - Τι «ξετρύπωσαν» οι αστυνομικοί στην Μεσαρά

Ηράκλειο
Έκρυβε χασισοφυτεία σε καφενείο - Τι «ξετρύπωσαν» οι αστυνομικοί στην Μεσαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφοδο σε καφενείο στην Μεσαρά πραγματοποίησαν αστυνομικοί, σήμερα Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά υδροπονική καλλιέργεια με τριάντα δενδρύλλια που ξεπερνούσαν σε ύψος το 1,5 μέτρο

Ιδιοκτήτης καφενείου στην περιοχή της Μεσαράς είχε εγκαταστήσει στην αποθήκη του καφενείου, μία ολόκληρη καλλιέργεια υδροπονίας, παράγοντας χασίς για κατανάλωση και δική του, αλλά και του πελατολογίου του, του οποίου όπως φαίνεται είχαν εντοπίσει οι αστυνομικοί του Τμήματος Φαιστού, που το τελευταίο διάστημα «έσφιγγαν» σιγά - σιγά τον κλοιό γύρο του.

Έτσι πραγματοποίησαν την έφοδο και βρέθηκαν μπροστά σε μία υδροπονική καλλιέργεια με τριάντα δενδρύλλια, που ξεπερνούσαν σε ύψος το 1,5 μέτρο σε εσωτερικό χώρο, με όλα τα αξεσουάρ εξοπλισμένο το μέρος αυτό, όπως λάμπες ειδικές για την ανάπτυξη των δενδρυλλίων και μετασχηματιστές, λάμπες θερμότητας. Ότι χρειαζόταν προκειμένου να εξασφαλίσει την ταχεία ανάπτυξη των δενδρυλλίων και την παραγωγή χασίς, καθώς στους χώρους εκεί γύρω βρέθηκαν και δύο ποσότητες, η μία καθαρή ποσότητα παραγόμενου χασίς και η άλλη χασίς αναμεμειγμένο με καπνό.

Ακολούθησε έρευνα και στο σπίτι του κατηγορούμενου, ο οποίος είχε όπως φαίνεται εξασφαλίσει από την επεξεργασία καλλιέργεια των δενδρυλλίων, περίπου μισό κιλό κάνναβης, 450 βρέθηκαν και στο χώρο του σπιτιού και κατασχέθηκαν. Εξετάζουν όλο το φάσμα της δραστηριότητας του συγκεκριμένου προσώπου και βεβαίως το πελατολόγιό του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας στη σύλληψη ημεδαπού - ιδιοκτήτη καφενείου στη Μεσαρά, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονίας και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, προχώρησε σήμερα Τρίτη 22 Φεβρουαρίου η ΕΛ.ΑΣ.  

Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες στο σπίτι και στην αποθήκη επιχείρησης που χρησιμοποιούσε ο ημεδαπός.

Κατά τις έρευνες, μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διατηρούσε στην επιχείρηση του ο συλληφθέντας, βρέθηκε εγκατεστημένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης το οποίο κατασχέθηκε όπως επίσης και 30 δενδρύλλια κάνναβης και ποσότητα κάνναβης.

Κατά την διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ένα εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης με την μέθοδο της υδροπονίας, εντός του οποίου καλλιεργούνταν επιμελώς τριάντα (30) δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους έως 1,5 μέτρου, σε ισάριθμές γλάστρες,

• 37,84 γραμμάρια κάνναβης,

• 68,92 γραμμάρια μείγματος κάνναβης και καπνού,

• 415 γραμμάρια φυτικά αποσπάσματα κάνναβης,

• εξοπλισμός για την υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης (συσκευή φωτισμού και θερμότητας,4 λάμπες θερμότητας και 3 μετασχηματιστές τάσης ρεύματος).

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού, ενώ ο συλληφθείς ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News