Ηράκλειο: «Έπεσαν» οι υπογραφές για οδικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο δύο δήμων

Κρήτη
Ηράκλειο: «Έπεσαν» οι υπογραφές για οδικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο δύο δήμων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν στο επαρχιακό δίκτυο των Δήμων Μαλεβιζίου και Φαιστού

Δύο συμβάσεις με προϋπολογισμό 490.000 (245.000 ευρώ η κάθε μία) για οδικά έργα στο επαρχιακό δίκτυο των Δήμων Μαλεβιζίου και Φαιστού υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη και Κρήτης Έφης Κουτεντάκη, Νίκου Ξυλούρη, Λάμπρου Ν. Βαμβακά, Γιάννη Λεονταράκη, των Δημάρχων Μαλεβιζίου ΜενέλαουΜποκέα, Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, των Αντιδημάρχων τεχνικών έργων Μαλεβιζίου Γιώργου Πετούση, Φαιστού Γιάννη Φασομυτάκη, της προϊσταμένης συγκοινωνιακών έργων Π.Ε. Ηρακλείου Χαράς Τριαματάκη και των εκπροσώπων των κατασκευαστικών εταιρειών Αντώνη Ορφανάκη και Βαγγέλη Αβραμίδη.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε το έργο «Συντήρηση επαρχιακού δικτύου Περιφέρειας Κρήτης-Βελτίωση οδού από κόμβο Αγ. Τριάδας προς κόμβο Καμηλαρίου» προϋπολογισμού 245.000 χιλ. ευρώ. Με το παρόν έργο πρόκειται να πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης βατότητας οδικού τμήματος μήκους 1,8 χλμ. περίπου. Το οδικό τμήμα ξεκινά από τον κόμβο Αγ. Τριάδας Δ. Φαιστού (στη Χ.Θ. 1+100 της Ε.Ο. 97 «Ηράκλειο-Μοίρες-Τυμπάκι», με Χ.Θ. 0+000 την αρχή της επαρχιακής οδού 16 Τυμπάκι-Μαγαρικάρι-Καμάρες με κατεύθυνση από Μοίρες προς Τυμπάκι) και καταλήγει 200 μ. πριν τον κόμβο Καμηλαρίου (στη συμβολή με την επαρχιακή οδό 65 «Τυμπάκι-Καμηλάρι, σύνδεση με επαρχ. δρόμο 19, προς Μάταλα»). Στα πρώτα 400 μ. περί-που, η οδός είναι ασφαλτοστρωμένη, ενώ το υπόλοιπο τμήμα (μήκους 1.400μ.) είναι χωματόδρομος.

Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι:

-Εργασίες καθαρισμού και μόρφωσης τάφρου

-Εργασίες διάνοιξης τάφρου από τη Χ.Θ. 0+400 έως τη Χ.Θ. 1+800.

-Κατασκευή 2 στρώσεων οδοστρωσίας σε τμήμα δρόμου συνολικού μήκους 1.400μ.

-Εργασίες ασφαλτικών: Θα γίνει απόξεση ασφαλτικού οδοστρώματος σε τμήμα μήκους 400μ., ασφαλτόστρωση τμήματος δρόμου συνολικού μήκους 1.400μ. (με ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας) και διάστρωση με ασφαλτική στρώση μεταβλητού πάχους όπου απαιτείται σε όλο το οδικό τμήμα.

-Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης.

-Εργασίες διαγράμμισης οδού.

Με το έργο θα υπάρξει βελτίωση βατότητας του οδικού τμήματος για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων και την ταχύτερη εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών καθώς επίσης η εξασφάλιση της ομαλής και ασφαλέστερης κυκλοφορίας των οχημάτων.

Το έργο είναι μεγάλης σημασίας καθόσον θα διευκολύνει την κίνηση και την επισκεψιμότητα προς τον αρχαιολογικό χώρο της Αγ. Τριάδας.

Οδικό έργο στο τμήμα Πενταμόδι-Σάρχος του Δήμου Μαλεβιζίου

 Η δεύτερη σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης αφορά το οδικό έργο στο τμήμα Πενταμόδι - Σάρχος στο Δήμο Μαλεβιζίου με προϋπολογισμό 245.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει εργασίες αποκατάστασης φθορών - ζημιών για την αντιμετώπιση προβλημάτων του οδικού δικτύου της Π.Ε.Η. και συγκεκριμένα του τμήματος Πενταμόδι προς Σάρχος της επαρχιακής οδού 7 και θα αφορούν:

-Άρση καταπτώσεων – καθαρισμός και μόρφωση τάφρων ομβρίων - κλάδεμα/κοπή φυτών και κλαδιών δέντρων - καθαρισμός και επισκευή τεχνικών απορροής ομβρίων

-Συντήρηση-αποκατάσταση του οδοστρώματος με εργασίες ασφαλτικών

-Εργασίες σήμανσης – ασφάλειας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News