Μαμουλάκης: Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του για τον Προαστιακό Ηρακλείου

Κρήτη
Μαμουλάκης: Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του για τον Προαστιακό Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάρης Μαμουλάκης, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην πάγια τακτική των Υπουργών να εξακολουθούν να αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα, να απαξιώνουν την διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου

«Ξεχάστε τον Προαστιακό Ηρακλείου. Με αυτές τις τέσσερις λέξεις συνοψίζεται το αποτέλεσμα της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, για το θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, ανέλυσε τις ιδανικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα για την εξέταση της σκοπιμότητας και της βιωσιμότητας ενός μέσου σταθερού τροχιάς στην Κρήτη, του Προαστιακού Ηρακλείου, που θα ενώνει την πόλη και το βόρειο μέτωπο του νομού Ηρακλείου με το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η συγκυρία είναι ευνοϊκή για μια σειρά από λόγους. Πρώτον, εξαιτίας της διαθεσιμότητα πόρων, τόσο σήμερα εξαιτίας του Ταμείου Ανάκαμψης όσο όμως και στο μέλλον, εξαιτίας του συνολικού προσανατολισμού των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην κατεύθυνση των πράσινων και βιώσιμων μεταφορών. Δεύτερον, εξαιτίας των εν εξελίξει έργων υποδομών στο νησί, όπως ο ΒΟΑΚ και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν απαντήσεις για το ερώτημα της βέλτιστης χάραξης ενός μέσου σταθερής τροχιάς. Και τρίτον, λόγω των εν εξελίξει αναπλάσεων στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματα της χωροθέτησης ανάλογων υποδομών.».

Στη συνέχεια ο Χάρης Μαμουλάκης έκανε αναφορά και στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της κλιματικής κρίσης, η οποία υποχρεώνει την Πολιτεία να εξετάσει εναλλακτικά μοντέλα διαχείρισης της ενέργειας και των υποδομών μεταφοράς, με τα ενεργοβόρα νησιά της Μεσογείου, όπως είναι και η Κρήτη, να βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της αναζήτησης. Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης τον Ιούλιο του 2019, όταν κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών, όπου και διατυπώθηκε το αίτημα να εξετάσει η Πολιτεία την βιωσιμότητα ενός σχεδίου ανάπτυξης τρένου στην Κρήτη. «Θα ήθελα να μας απαντήσετε κύριε Υπουργέ, προστίθεστε να διερευνήσετε την σκοπιμότητα και την βιωσιμότητα ενός μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη που θα εκκινούσε από την διασύνδεση του νέου αεροδρομίου Καστελλίου με την πόλη του Ηρακλείου; Το κόστος της μελέτης είναι αμελητέο, ενώ τα οφέλη πολλά και σημαντικά.» κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Χάρης Μαμουλάκης.

Απαντώντας ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρκέστηκε στο να ασκήσει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, να αναφερθεί στο τι θα κάνει η ΝΔ στην Κρήτη, να «κατηγορήσει» τον Χάρη Μαμουλάκη ότι ενεργεί ως εκπρόσωπος της περιφέρειας Κρήτης στη Βουλή και να καταλήξει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διερευνήσει η Κυβέρνηση την σκοπιμότητα και την βιωσιμότητα του Προαστιακού Ηρακλείου. Αξίζει τέλος να αναφερθεί και η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν την διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου οι Υπουργοί της Κυβέρνησης της ΝΔ, αφού όπως φάνηκε, ο Υφυπουργός δεν είχε καν διαβάσει την Επίκαιρη Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη και νόμιζε ότι ο Προαστιακός Ηρακλείου, αφορούσε όλη την Κρήτη!

Ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική και στην πάγια τακτική των Υπουργών να εξακολουθούν να αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα, να απαξιώνουν την διαδικασία του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, αρνούμενοι να παρουσιάσουν τα έγγραφα που τους ζητούνται, όπως για παράδειγμα γίνεται επί δυόμιση χρόνια με την σύμβαση της ΕτΕΠ για το «Νίκος Καζαντζάκης».»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News