Μυλοπόταμος: Ελεύθερα τα δυο αδέλφια για τα 2,5 κιλά χασίς

Κρήτη
Μυλοπόταμος: Ελεύθερα τα δυο αδέλφια για τα 2,5 κιλά χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεθαύριο απολογείται ο μεγάλος τους αδελφός και ένας ακόμη 36χρονος, που συνελήφθησαν μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε Ζωνιανά και Ηράκλειο

Ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο αφέθηκαν χθες οι δύο από τους τέσσερις Κρητικούς, οι οποίοι συνελήφθησαν προχθές στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε Ηράκλειο και Μυλοπόταμο, κατά την οποία εντοπίστηκαν περισσότερα από 2,5 κιλά χασίς και όπλα.

Στον αντίποδα, οι άλλοι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι βαρύνονται με κακουργηματικές ποινικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών, κρατούνται και αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια Ηρακλείου μεθαύριο Δευτέρα.

Ειδικότερα, ελεύθερα αφέθηκαν δύο αδέρφια ηλικίας 36 και 37 ετών. Ωστόσο, ο 39χρονος αδερφός τους, καθώς κι ένας ακόμη ντόπιος, ηλικίας 36 ετών, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν. Αμφότεροι ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα οδηγηθούν εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο μεθαύριο Δευτέρα. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Σε βάρος του 39χρονου και του 36χρονου ασκήθηκαν από τον αρμόδιο εισαγγελέα κακουργηματικές διώξεις για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ στα δύο αδέρφια του 39χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος. Έτσι οι δύο τελευταίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο 39χρονος φέρεται να τέθηκε υπό τη διακριτική παρακολούθηση της Αστυνομίας, όταν το προηγούμενο διάστημα κάποιοι εκ των συλληφθέντων φέρονται να μετείχαν σε “ύποπτη” συνάντηση, στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, κατά την οποία πιθανώς - σύμφωνα με τις Αρχές - έγινε αλισβερίσι ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος φέρεται να ξεκίνησε προχθές το μεσημέρι από τον Μυλοπόταμο προκειμένου να μεταβεί οδικώς στο Ηράκλειο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του ξεκίνησε και ο 36χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος οδηγούσε άλλο αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν του οχήματος του 39χρονου. Όταν τα δύο αυτοκίνητα εξήλθαν από την εθνική οδό από την έξοδο της Παπαναστασίου, η Αστυνομία έκανε “μπλόκο” στον 39χρονο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κάθισμα του συνοδηγού του αυτοκινήτου, που οδηγούσε ο 39χρονος, εντοπίστηκαν δύο νάιλον σακούλες που περιείχαν συνολικά περίπου 2.550 γραμμάρια χασίς. Ως αποτέλεσμα, ο 39χρονος συνελήφθη.

Στο μεταξύ, ο 36χρονος ο οποίος φέρεται να λειτουργούσε ως “προπομπός” του 39χρονου, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν αστυνομικά “μπλόκα”, περίμενε σε κοντινό σημείο τον 39χρονο. Αντ’ αυτού, ωστόσο, συνάντησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Την ίδια ώρα, τα ΕΚΑΜ Κρήτης προέβησαν σε εξονυχιστικές έρευνες σε σπίτια, αγροικίες, αλλά και την επιχείρηση που διατηρούν τα τρία αδέρφια, σε περιοχή του Μυλοποτάμου. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά. Εντούτοις, βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - πιστόλια, μια καραμπίνα, φυσίγγια και σπόροι κάνναβης.

Οι δύο μικρότεροι αδερφοί τού 39χρονου κατηγορούμενου υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα ναρκωτικά. Αναφορικά με τα είδη οπλισμού που βρέθηκαν, υποστήριξαν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, κ. Διονύσης Βέρρας, στην “ΚΡΗΤΗ TV” ότι τα έχουν «για την προσωπική τους ασφάλεια, διότι διακινούν μεγάλα χρηματικά ποσά λόγω καθημερινής διακίνησης κρέατος. Παραβατικό μεν, αλλά αυτή είναι η εξήγηση που έδωσαν».

Εξάλλου, ο κ. Βέρρας ανέφερε, μεταξύ άλλων, για την ποσότητα του χασίς που εντοπίστηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 39χρονος εντολέας του, «ότι δεν είναι κάτι πλέον ιδιαίτερα σημαντικό, οπότε δε δικαιολογείται όλος αυτός ο θόρυβος και η βαβούρα». Ας σημειωθεί, τέλος, ότι σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, η εν λόγω υπόθεση «δεν έχει καμία σχέση με τα Ζωνιανά και με τον Μυλοπόταμο».

Το χρονικό – «Τσακωτοί» καθ’ οδόν για το Ηράκλειο

Η αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν οι τέσσερις Κρητικοί έλαβε χώρα προχθές το απόγευμα σε Ηράκλειο και Μυλοπόταμο. Οι δύο από τους συλληφθέντες έγιναν “τσακωτοί” καθ’ οδόν προς την πόλη του Ηρακλείου: Σε έλεγχο που έγινε από την Αστυνομία, βρέθηκαν περίπου 2.550 γραμμάρια χασίς στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένα από τα δύο οχήματα προπορευόταν λειτουργώντας ως “προπομπός”, με στόχο - προφανώς - να αποφύγουν τα “μπλόκα” της Αστυνομίας. Εντούτοις, παρά την οργανωμένη δράση των δύο ανδρών, έπεσαν αμφότεροι στη “φάκα” της ΕΛ.ΑΣ.

Ακολούθησαν έρευνες της Αστυνομίας σε σπίτια και σε επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου. Κατά τη διάρκεια των ενδελεχών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκαν - και κατασχέθηκαν - δύο πιστόλια, έξι γεμιστήρες, 792 φυσίγγια, καθώς και 200 σπόροι κάνναβης.

Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του “Τμήματος Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και Ρεθύμνου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, Μεσαράς και Μυλοποτάμου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πεζών Περιπολιών Ηρακλείου και από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News