«Καμπάνες» εννέα ετών σε τρεις για διακίνηση κοκαΐνης στο Ηράκλειο

Κρήτη
«Καμπάνες» εννέα ετών σε τρεις για διακίνηση κοκαΐνης στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τρείς ημεδαποί ηλικίας από 27 έως 31 ετών κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών με αποτέλεσμα να πάρουν το δρόμο της επιστροφής για τη φυλακή

Βαριές «καμπάνες» επιφύλασσε σήμερα Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης σε τρεις νεαρούς άνδρες (εκ των οποίων οι δύο είναι αδέλφια) οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Ηράκλειο, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης

Οι τρείς ημεδαποί ηλικίας από 27 έως 31 ετών κρίθηκαν ένοχοι για διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 9 ετών με αποτέλεσμα να πάρουν το δρόμο της επιστροφής για τη φυλακή. Εξάλλου, και στους 3 επιβλήθηκε χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ

Οι τρείς άνδρες είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο μαζί με μια νεαρή -επίσης ημεδαπή- μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Δίωξη Ναρκωτικών είχε βάλει στο «στόχαστρο» τις κινήσεις των δύο αδερφών το προηγούμενο διάστημα. 

Διαβάστε επίσης ⇒Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε Ηράκλειο και Μυλοπόταμο

Το χρονικό της υπόθεσης

Στην αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο, η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε, μεταξύ άλλων, σε ΙΧ αυτοκίνητο δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν συνολική ποσότητα κοκαΐνης βάρους 553 γραμμαρίων. 

Οι συλληφθέντες είχαν οδηγηθεί τότε στον εισαγγελέα ο οποίος αφού τους άσκησε ποινικές διώξεις, τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια για να απολογηθούν.

Μετά τις απολογίες τους, είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι οι 3 άνδρες. Στον αντίποδα, η νεαρή κοπέλα είχε αφεθεί ελεύθερη. 

Οι «4» κάθισαν χθες στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στο Ηράκλειο.

Οι τρείς άνδρες κατηγορούντο για διακίνηση ναρκωτικών και σύσταση συμμορίας. Η κοπέλα κατηγορείτο για συνέργεια στη διακίνηση ναρκωτικών και κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση (πλημμέλημα). 

Το δικαστήριο απήλλαξε τη νεαρή γυναίκα από την κατηγορία της «συνέργειας σε διακίνηση ναρκωτικών» και την έκρινε ένοχη μόνο για την κατοχή μικροποσότητας χασίς, επιβάλλοντάς της ποινή ολιγόμηνης φυλάκισης με αναστολή. Εξάλλου, το δικαστήριο έκρινε αθώους τους 3 άνδρες για τη «σύσταση συμμορίας». 

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών, αλλά και χρηματική ποινή ύψους 30.000 ευρώ για τη διακίνηση ναρκωτικών.  

Εξάλλου, στους τρείς καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Και οι τρείς επιστρέφουν στη φυλακή, καθώς δεν χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στις εφέσεις τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News