4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Εσπερίδα για την υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία

Κρήτη
4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου: Εσπερίδα για την υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκοπός ήταν η επιμόρφωση στα παραγόμενα έργα του προγράμματος και συγκεκριμένα στον Οδηγό για τους εκπαιδευτικούς, ένα εξειδικευμένο υλικό που στοχεύει στο να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς με γνώσεις, ώστε να υποστηρίξουν καλύτερα τα παιδιά που κινδυνεύουν από δυσλεξία

Στα πλαίσια της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος PREDYS  Erasmus+ KA2  «Υποστήριξη Παιδιών με κίνδυνο δυσλεξίας κατά τη μεταβατική περίοδο από την προσχολική στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση»,  πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το οποίο  συμμετέχει ως εταίρος, επιμορφωτική εσπερίδα.

Σκοπός της εσπερίδας ήταν η επιμόρφωση στα παραγόμενα έργα του προγράμματος και συγκεκριμένα στον Οδηγό για τους εκπαιδευτικούς, ένα εξειδικευμένο υλικό που στοχεύει στο να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις για να υποστηρίξουν καλύτερα τα παιδιά που κινδυνεύουν από δυσλεξία , στη διαμόρφωση της σχολικής ετοιμότητας και τους μαθητές με δυσκολίες ανάγνωσης και γραφής.

Πραγματοποιήθηκε επίσης εκπαίδευση στην εργαλειοθήκη που εκπονήθηκε στο πρόγραμμα, το Predys Tool Kit καθώς και στους τρόπους παρέμβασης που έχουν δημιουργηθεί από την διεπιστημονική ομάδα του προγράμματος και περιλαμβάνει φύλλα εργασίας και σχετικές δραστηριότητες για  μαθητές/τριες σε κίνδυνο δυσλεξίας.

Το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών  ήταν έντονο και ο διάλογος  που αναπτύχθηκε ήταν γόνιμος και εποικοδομητικός.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε  την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Ελένη Μαράκη, προϊσταμένη του ΚΕΔΑΣΥ Ηρακλείου καθώς και ο πρόεδρος  του συλλόγου «Ν. Καζαντζάκης» Χρήστος Ντρουμπογιάννης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News