Ηράκλειο: Συνελήφθη μητέρα που κρατούσε το 9χρονο παιδί της μακριά από το σχολείο

Κρήτη
Ηράκλειο: Συνελήφθη μητέρα που κρατούσε το 9χρονο παιδί της μακριά από το σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 9χρονος γιος της δεν είχε παρουσιαστεί στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2020

Συνελήφθη, χθες, Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, 40χρονη μητέρα, η οποία δεν επέτρεπε στον γιο της να παραβρεθεί στα μαθήματα του σχολείου, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται πως ο 9χρονος δεν είχε παρουσιαστεί στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2020, χάνοντας έτσι δύο σχολικές χρονιές. Η 40χρονη μητέρα συνελήφθη, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση.

18 παιδιά μακριά από το σχολείο στο Ηράκλειο

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά γονείς 18 παιδιών σε 14 δημοτικά σχολεία και 4 στην προσχολική αγωγή στο Ηράκλειο, αρνούμενοι τα μέτρα για τον κορονοϊο που πρέπει να τηρούν τα παιδιά εντός του σχολείου, τα κρατούν μακριά από την εκπαίδευσή τους.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε στο Ηράκλειο με 23 μαθητές (πρωτοβάθμια εκπαίδευση) που απείχαν από τα μαθήματα, ενώ μέχρι και πριν από δύο εβδομάδες, ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί στους 21. Μετά από τη σύσταση από τον Εισαγγελέα προς τους γονείς, σε συνέχεια συναντήσεων που είχαν, μόλις τρία παιδιά επέστρεψαν στο σχολείο και τελικά τα παιδιά εκτός σχολικών μονάδων, λόγω μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, είναι 18 από 13 συνολικά οικογένειες, καθώς κάποια από αυτά είναι αδέρφια.

Μετά από την επιμονή τους και την ενημέρωση και τη σύσταση του Εισαγγελέα πριν από μερικές ημέρες, που οδήγησε στο Δικαστικό Μέγαρο τους γονείς των παιδιών, επόμενο βήμα είναι ο έλεγχος του οικογενειακού περιβάλλοντος από  κοινωνικές υπηρεσίες.

Εαν και μετά από αυτή τη διαδικασία δεν «μετακινηθούν» από τις απόψεις τους, ώστε να επιστρέψουν τα παιδικά τους στο σχολείο, δεν αποκλείεται να ανοίξει η διαδικασία ποινικής δίωξής τους, καθώς, πλέον, προβλέπεται από τη νομοθεσία για τις περιπτώσεις αυτές, ενώ ήδη στο Βόλο μητέρα καταδικάστηκε σε φυλάκιση επτά μηνών και τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο.

Αναμένεται δηλαδή η εξέταση από τις κοινωνικές υπηρεσίες στο οικογενειακό περιβάλλον που διαβιούν τα παιδιά, ενώ τρίτο και τελευταίο στάδιο εφόσον τα παιδιά δεν επιτρέψουν στο σχολείο, είναι η ποινική δίωξη των γονέων, που επισύρει χρηματικό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης μέχρι δύο έτη.

Ένα μέρος των γονέων πάντως που κλήθηκαν από τον εισαγγελέα, υποστήριξαν ότι δεν είναι αρνητές, και ότι ανησυχούν για τον κορωνοϊό και τα μέτρα ως προς την ασφάλεια των παιδιών τους.

Φωτογραφία αρχείου ΙΝ ΤΙΜΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News