Εισβολή στους Αγίους Δέκα - Μπήκαν «συστημένοι» στο σπίτι για το κομπόδεμα των ηλικιωμένων (βίντεο)

Ηράκλειο
Εισβολή στους Αγίους Δέκα - Μπήκαν «συστημένοι» στο σπίτι για το κομπόδεμα των ηλικιωμένων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της εισβολής σε σπίτι ηλικιωμένων στους Αγίων Δέκα έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ, η οποία έχει στα χέρια της στοιχείο - κλειδί, όπως και πληροφορίες που δείχνουν ότι έφτασαν «συστημένοι» στο σπίτι των θυμάτων

Καρέ - καρέ μέσα από τα ευρήματα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, που «ξεδιπλώνουν» το σκηνικό της άγριας επίθεσης, και αποτροπιαστικής, την οποία δέχτηκε το ηλικιωμένο ζευγάρι, στο σπίτι τους στους Αγίους Δέκα Ηρακλείου, ώστε να φτάσει άμεσα στην σύλληψη των δραστών.

Οι ένοπλοι δράστες κακοποίησαν βάναυσα τον 81χρονο που πάλεψε με νύχια και με δόντια για να γλιτώσει από τα χέρια του δράστη, ο οποίος επιχείρησε ακόμη και να τον πνίξει με το μαξιλάρι.

Στοιχείο «κλειδί» στα χέρια των Αρχών αποτελεί το κλείστρο από το πιστόλι που είχε στα χέρια του ο ληστής, ο οποίος στρίμωξε τον 81χρονο στο κρεβάτι, τον χτύπησε με αυτό στο πρόσωπο και το κεφάλι, ζητώντας του να ομολογήσει πού ήταν τα χρήματα και οι χρυσές λίρες που γνώριζαν πως είχε το ηλικιωμένο ζευγάρι.

Πάνω σε αυτή την προσπάθεια φαίνεται ότι έπεσε το κλείστρο στο πάτωμα και βρέθηκε από τους αστυνομικούς.

Το χρονικό της επίθεσης

«Που έχεις τα λεφτά», «που έχεις τις λίρες», σύμφωνα με πληροφορίες, φώναζε στον ηλικιωμένο, τον οποίο άρπαξε από το λαιμό, ενώ επιχείρησε να τον πνίξει και με μαξιλάρι, καθώς αντιστεκόταν σθεναρά.

Η παλικαρίσια αντίδραση του ηλικιωμένου φαίνεται πως σόκαρε τους ληστές που τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να πάρουν την λεία που περίμεναν.

Η εικόνα που έχει σχηματίσει η αστυνομία δείχνει ότι οι δράστες εισέβαλαν από την πόρτα του σπιτιού, την οποία κλώτσησαν και παραβίασαν με κατσαβίδι, αφήνοντας πίσω τους λασπωμένα αποτυπώματα.

Κατευθύνθηκαν όμως, χωρίς περιστροφές στην μία από τις δύο ντουλάπες του σπιτιού, ψάχνοντας για το μικρό θησαυρό που πίστευαν ότι θα ήταν πολύ εύκολο να βρουν.

Ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκαν προδίδει πολύ καλή πληροφόρηση εκ των έσω για τις συνήθειες του ζευγαριού, τους χώρους του σπιτιού, αλλά και τα οικονομικά.

Συγγενείς των ηλικιωμένων, αλλά και η οικιακή βοηθός έχουν κληθεί να δώσουν πληροφορίες στην αστυνομία που αναζητά τουλάχιστον δύο άνδρες.

Πιο συγκεκριμένα ο ένας ψηλός, με ανάστημα 1.80 και σχετικά εύσωμος, ενώ ο δεύτερος με ύψος 1.70 έως 1.75 αρκετά αδύνατος, ενώ σημειώνεται ότι έχει ληφθεί και υλικό από τις κάμερες μέσα στο χωριό.

«Τρέχα, τρέχα, μας ληστεύουνε!”»

Πάντως, για... κακή τους τύχη και, παρά το ότι έκαναν άνω-κάτω την οικία του ανδρόγυνου, οι ληστές δεν κατάφεραν να βρουν ούτε χρήματα, ούτε κάποιο άλλο αντικείμενο αξίας και αποχώρησαν άπρακτοι. Μέχρι χθες το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως μετέδωσε το neakriti.gr, ο 80χρονος άνδρας ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Ο ένας από τους δύο κουκουλοφόρους φέρεται να όρμησε προς τον γέροντα και να τον γρονθοκόπησε, ακινητοποιώντας τον. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο εν λόγω δράστης προσπάθησε να πνίξει τον 80χρονο χρησιμοποιώντας μαξιλάρι.

Στο μεταξύ, ο έτερος ληστής έψαχνε για χρήματα και τιμαλφή, ενώ η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία είχε υποστεί παλαιότερα εγκεφαλικό, βρισκόταν κατάκοιτη σε διαφορετικό κρεβάτι από τον σύζυγό της. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αμφότεροι οι ληστές φέρονται να μιλούσαν άπταιστα ελληνικά.

Αφού οι θρασύτατοι δράστες τράπηκαν σε φυγή χωρίς να έχουν βρει ούτε... ευρώ, ο 80χρονος ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο των Αγίων Δέκα, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Αστυνομία. Λίγο αργότερα, ο ηλικιωμένος συντοπίτης μας διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, προκειμένου να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Κατόπιν, έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

«Με πήραν 1:35 τη νύχτα και μου λένε: «Τρέχα, τρέχα, μας ληστεύουνε!”»

Μιλώντας στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, o πρόεδρος της Κοινότητας Αγίων Δέκα, κ. Μιχάλης Πηρουνάκης, ανέφερε ότι το ζευγάρι ήταν σε κατάσταση σοκ όταν επικοινώνησε μαζί του. «Τα είχαν χάσει! Εμένα με πήρανε 1:35 τη νύχτα και μου λένε: “Τρέχα, τρέχα, μας ληστεύουνε!”. Έτρεξα και μέσα σε 5 λεπτά ήμουνα εκεί πέρα, αυτοί όμως είχαν φύγει... (σ.σ. οι ληστές). Πήρα τηλέφωνο την Αστυνομία, η οποία μέσα στο δεκάλεπτο είχε έρθει», δήλωσε χθες ο κ. Πηρουνάκης.

«Λυπάμαι πραγματικά. Ευτυχώς πάντως οι άνθρωποι είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε επιπρόσθετα ο κ. Πηρουνάκης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι ενδεχομένως να ζητηθεί, σε συνεργασία με τη δημοτική Αρχή, περαιτέρω αστυνόμευση της περιοχής, αν και σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχει αστυνόμευση».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Δέκα κ. Αλέξης Ξαγοραράκης έκανε λόγο για πρωτοφανές περιστατικό για το χωριό. «Είναι πρωτοφανές αυτό το γεγονός, ειδικά σε αυτό το χωριό... Είναι πάρα πολύ ήσυχο χωριό. Πραγματικά σοκαριζόμαστε όλοι με αυτό το γεγονός, γιατί δε συμβαίνουν αυτά εδώ. Εγώ προσωπικά για πάρα πολλά χρόνια αφήνω το κλειδί πάνω στην πόρτα μου...», ανέφερε με νόημα ο κ. Ξαγοραράκης.

Εξάλλου, μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV” ηλικιωμένες κάτοικοι του χωριού, δεν έκρυψαν τον φόβο τους, καθώς όπως ισχυρίστηκαν δεν έχουν βιώσει ξανά στο παρελθόν κάποιο παρόμοιο περιστατικό στους Αγίους Δέκα.

«Πρώτη φορά στο χωριό μας τέτοιο πράμα. Μας τρομάζει», ανέφερε αρχικά μια ηλικιωμένη, ενώ μια φίλη της επισήμανε εμφανώς ταραγμένη: «Φοβήθηκα. Δεν μπορώ να ξαπλώσω σήμερα!».

Κεντρική φωτογραφία ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News