Ηράκλειο

Οδοιπορικό του neakriti.gr στις λακκούβες - «εφιάλτη» του Ηρακλείου (εικόνες, βίντεο)

Βομβαρδισμένο τοπίο είναι οι δρόμοι του Ηρακλείου - Λακκούβες που μεγαλώνουν επικίνδυνα στην πόλη του Μεγάλου Κάστρου, με τους κινδύνους ατυχήματος να ελλοχεύουν

  • Η «Ελπίδα» μετέτρεψε σε λίμνες της λακκούβες στο Ηράκλειο
  • Βομβαρδισμένο τοπίο στις οδούς Ιτάνου και Φιλελλήνων
  • Λακκούβες «κολύμπες» σε Άη Γιάννη Χωστό και Κορακοβούνι
  • Δρόμοι για γερά νεύρα σε Ατσαλένιο, Μπεντεβή και Κνωσού
  • Την άνοιξη οι παρεμβάσεις για αστικό και αγροτικό δίκτυο λέει η Δημοτική Αρχή 

Τον φάκελο «λακκούβες» ανοίγει το neakriti.gr, η ΚΡΗΤΗ TV και η «ΝΚ», κάνοντας αυτοψία σε αρκετές γειτονιές του Ηρακλείου, καταγράφοντας τραγελαφικές εικόνες στο οδόστρωμα, η κατάσταση του οποίου επιδεινώθηκε και λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Το οδοιπορικό ξεκίνησε από την πολύπαθη οδό Εμπειρίκου στα Καμίνια, όπου οι συνθήκες είναι άθλιες, όπως σχολιάζουν δημότες, ενώ τις προηγούμενες μέρες της έντονης κακοκαιρίας, η δημότισσα κ. Κατερίνα Φραγκιαδάκη διέσχισε τις λακκούβες με κανό καγιάκ, με την ελπίδα να εισακουστούν από την δημοτική αρχή.

«Φωνάζουμε εδώ και αρκετά χρόνια, όμως δεν μας ακούει κανείς.  Αυτό που μας λένε είναι να κάνουμε υπομονή. Έχουμε σπάσει τα αυτοκίνητά μας, ενώ τα παιδιά προσπαθούν να διασχίσουν τον δρόμο ανάμεσα στις λάσπες για να πάνε στο σχολείο τους, τις βροχερές ημέρες. Το Καλοκαίρι δεινοπαθούμε από τις σκόνες ενώ το Χειμώνα από τις λάσπες. Εκτός σχεδίου είναι η μισή οδός Εμπειρίκου ενώ η άλλη μισή που είναι στο σχέδιο πόλης, οι εικόνες επίσης είναι άθλιες», δήλωσε η κ. Φραγκιαδάκη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δηλώσεις δημοτών στην οδό Ανδρέα Εμπειρίκου στα Καμίνια.

Οδός Ανδρέα Εμπειρίκου στα Καμίνια

«Κανείς δεν έχει ψυχή και τόλμη, να κάνει κάτι. Ας έρθουν να δουν τα… χάλια μας. Δεν μπορούμε ούτε να περπατήσουμε. Πνιγόμαστε. Δεν μας δίνει κανείς σημασία», τόνισαν μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι η τελευταία φορά που έπεσε λίγο τσαΐλι ήταν λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στο Ηράκλειο.

Η αγανάκτηση στην ευρύτερη περιοχή χτυπά κόκκινο, με δημότες να κάνουν λόγο για αδιαφορία της δημοτικής αρχής. «Είναι ντροπή. Δεν μπορούν να ασφαλτοστρώσουν έναν δρόμο 100 περίπου μέτρων», σημείωσαν μεταξύ άλλων.

Λερναία Ύδρα οι λακκούβες

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στην οδό Ιτάνου, έξω από σχολείο στην Κηπούπολη, ενώ λίγα μέτρα παρακάτω, καταγράψαμε το … βομβαρδισμένο τοπίο στην οδό Φιλελλήνων.Οδός Φιλελλήνων

Κηπούπολη

Οδός Φιλελλήνων

Τραγελαφικές εικόνες στην οδό Μνησικλή, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά, στην οδό Ερμή - πλησίον των σχολείων στον Άη Γιάννη Κνωσού, ενώ αντιμέτωποι με τις κολύμπες είναι δημότες στην οδό Στέφανου Φοινίτση Κορακοβούνι.

Περιοχή Κορώνι Μαγαρά

Σε κάθετο δρόμο της Λ. Κνωσού, κάτω από την Μπεντεβή
 

Κάλεσμα στους πολίτες να ενημερώνουν τον Δήμο, απευθύνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης.

«Οι δημότες θα πρέπει να ενημερώνουν την υπηρεσία μας ώστε να δρομολογήσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις, μέσω εξωτερικών εργολαβιών και συνεργείων του Δήμου», επισήμανε ο κ. Αναστασάκης.

Ζωντάνεψε ο… εφιάλτης των λακκούβων μετά την κακοκαιρία «Ελπίς»

Απαράδεκτες εικόνες στην οδό Γιάννη Γαρεφαλάκη στα Δειλινά, όπως και πέριξ σχολικού συγκροτήματος.

Οδός Γιάννη Γαρεφαλάκη στα Δειλινά

Ολοένα και μεγαλώνουν οι λακκούβες και στην οδό Πετρακογιώργη ενώ τα… μπαλώματα βγάζουν μάτι στην οδό Χατζογιώργη στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά.   

Οδός Πετρακογιώργη

Οδός Χατζογιώργη

Αγανάκτηση επικρατεί στους οδηγούς που διασχίζουν την οδό Μηνά Γεωργιάδη, στο Ατσαλένιο, την οδό Ισότητας στο Μπεντεβή καθώς και σε κάθετο δρόμο της Κνωσού.  

Οδός Μηνά Γεωργιάδη, στο Ατσαλένιο


Οδός Ισότητας στο Μπεντεβή

Οδός Ισότητας στο Μπεντεβή

Δεινοπαθούν οι κάτοικοι και στην Αγία Αικατερίνη. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες στην οδό Λουδοβίκου Παστέρ και έξω από τις Εργατικές Κατοικίες.

Οδός Λουδοβίκου Παστέρ - Έξω από τις Εργατικές Κατοικίες

Την Άνοιξη αναμένεται να τρέξουν μεγάλες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αστικού και αγροτικού δικτύου, όπως δήλωσε ο κ. Αναστασάκης.

Έξω από τις Εργατικές Κατοικίες
«Από τον Δεκέμβριο του 2020 βρίσκονται σε εξέλιξη μια σειρά διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε να έχουμε σε σύντομο χρόνο από σήμερα, 17 συμβάσεις για την αναβάθμιση του αστικού και αγροτικού οδικού δικτύου. Η γραφειοκρατία είναι μεγάλη. Εκτιμώ ότι σε 2-3 μήνες θα ξεκινήσουν γενναίες παρεμβάσεις, δίνοντας ωστόσο προτεραιότητα στους δρόμους όπου έχουν εκτελεστεί έργα της ΔΕΥΑΗ», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια