Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ύμνοι Βέλγων που εγκλωβίστηκαν για τον «μηχανισμό» της Κρήτης

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ύμνοι Βέλγων που εγκλωβίστηκαν για τον «μηχανισμό» της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είχαν ακινητοποιηθεί με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο τους έξω από το χωριό Μάρθα του Δήμου Βιάννου

Δύο Βέλγους φοιτητές που είχαν ακινητοποιηθεί με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό τους από τις πυκνές χιονοπτώσεις, απεγκλώβισαν έξω από το χωριό Μάρθα του Δήμου Βιάννου, τα μηχανήματα της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι δύο Βέλγοι φοιτητές, που βρίσκονται για διακοπές στην Κρήτη, δήλωσαν τυχεροί στην ατυχία τους για την άμεση βοήθεια που είχαν στον αποκλεισμένο δρόμο, λέγοντας ότι δε θα ξεχάσουν ποτέ την Κρήτη, τους Κρητικούς και τα φιλόξενα αισθήματά τους.

Παράλληλα, τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με τους Δήμους Βιάννου, Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων διευκόλυναν χθες και προχθές την κυκλοφορία, κρατώντας ανοιχτό το οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Βιάννου, απ’ όπου έγινε και ο απεγκλωβισμός των δύο Βέλγων, όπως και άλλων ΙΧΕ αυτοκινήτων. Επίσης, στην Κάτω Βιάννο χειριστής μηχανήματος της Περιφέρειας, παράλληλα με τη διάνοιξη του δρόμου από τα χιόνια, μετέφερε επίσης φάρμακα σε αποκλεισμένους ηλικιωμένους.

Διαβάστε ακόμη:

Οδοιπορικό σε Οροπέδιο, Αρχάνες, Βιάννο, Αγία Βαρβάρα και Αρκαλοχώρι (εικόνες, βίντεο)

Για τον απεγκλωβισμό τους οι δύο Βέλγοι φοιτητές Μαρτίν και Μπαστίν δήλωσαν ευγνώμονες για την άμεση βοήθεια, όπως ανάλογα ήταν τα συναισθήματα που εκφράστηκαν και από τους ηλικιωμένους γέροντες για τον εκχιονισμό και τη μεταφορά φαρμάκων από φαρμακείο της Επάνω Βιάννου στην Κάτω Βιάννο. Αποδέκτες των ευχαριστήριων και συγχαρητηρίων και στις δύο περιπτώσεις ήταν το προσωπικό του μισθωμένου από την Περιφέρεια συνεργείου εκχιονισμού, του εργολάβου Νίκου Μητσόπουλου, του γιου του Γιάννη και των συνεργατών-χειριστών, Μαρίνου Επιτροπάκη και Γιάννη Καραντεμοίρη.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι η υπηρεσία που έχουν αναλάβει από την Περιφέρεια Κρήτης φροντίζουν με φιλότιμο και συνέπεια να είναι, ως επαγγελματίες, χρήσιμη και αποτελεσματική για τους πολίτες και τις άμεσες ανάγκες τους. Μάλιστα, ο Νίκος Μητσόπουλος για τις επικρατούσες συνθήκες και το αποτελεσματικό έργο ήταν σε συνεχή επικοινωνία ενημέρωσης με τον αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Παύλο Μπαριτάκη, την Πολιτική Προστασία, τους δημάρχους Μ. Φραγκάκη, Μ. Κοκοσάλη, Μ. Σταυρακάκη, κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News