Κακοκαιρία «Ελπίς»: Η Κρήτη από ψηλά - Μαγικές κατάλευκες εικόνες (βίντεο)

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Η Κρήτη από ψηλά - Μαγικές κατάλευκες εικόνες (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το καιρικό φαινόμενο «Ελπίδα», το οποίο έπληξε τη χώρα τα τελευταία 24ωρα, χάρισε μοναδικές κατάλευκες εικόνες στους απανταχού λάτρεις του χιονιού

Στα λευκά έντυσε την Κρήτη απ’ άκρη σ’ άκρη το καιρικό φαινόμενο «Ελπίδα», που σάρωσε την χώρα τα τελευταία 24ωρα.

Απίστευτες εικόνες που κατέγραψε drone, οι οποίες προβλήθηκαν στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV  «Κρήτη Σήμερα», με το χιονισμένο Αστρίτσι από ψηλά, να θυμίζει Αλπικό σκηνικό.

Τα πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή «αλιεύτηκαν» από το διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα από το κανάλι στο youtube του κ. Σωτήρη Αγγελάκη.

Εικόνες που κόβουν την ανάσα και στις Γωνιές Μαλεβιζίου

Η χιονόπτωση ήταν πυκνή τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το πρωί, με δεκάδες οχήματα να σκεπάζονται από το χιόνι. 

Το κύμα της κακοκαιρίας ήταν σφοδρό, με το χιόνι να ξεπερνά τους 30 πόντους και με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω υπό το μηδέν.   

Οι δρόμοι στα ορεινά χωριά του Δήμου Μαλεβιζίου παραμένουν ανοιχτοί καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δουλεύουν πυρετωδώς. 

Δυσκολίες στις μετακινήσεις υπήρξαν μετά το Γωνιανό φαράγγι, με τη χρήση αλυσίδων να είναι απαραίτητη.  

Εντωμεταξύ, προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω βλαβών καταγράφηκαν από το βράδυ της Δευτέρας έως σήμερα το μεσημέρι, σε Γωνιές, Δαμάστα και Μάραθο, με τους δημότες να «παγώνουν» καθώς δεν είχαν ρεύμα για αρκετές ώρες.

Μετά τις 7 το πρωί ξεκίνησε η έντονη χιονόπτωση στον Προφήτη Ηλία, η οποία διήρκησε μια ώρα.  Ωστόσο, δημότες ανησυχούν στο ενδεχόμενο νέων κατολισθήσεων βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Ηράκλειο - Προφήτης Ηλίας. 

Στον Άγιο Βλάση και Άγιο Σύλλα, όπου η χιονόπτωση διήρκησε μια ώρα νωρίς το πρωί, δεν σημειώηκαν ιδιαίτερα  προβλήματα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News