Κακοκαιρία «Ελπίς»: Με μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε η σίτιση και φροντίδα των σκυλιών στο Κυνοκομείο Ηρακλείου (vid, εικόνες)

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίς»: Με μεγάλη προσπάθεια ολοκληρώθηκε η σίτιση και φροντίδα των σκυλιών στο Κυνοκομείο Ηρακλείου (vid, εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να φτάσει το προσωπικό χρειάστηκε η συνδρομή μηχανήματος, καθώς ο παγετός αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο κατά την κίνηση των οχημάτων

Προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν από τις δυσμενείς συνθήκες που δημιουργεί η κακοκαιρία «Ελπίς» και πλήττουν ιδιαίτερα τα αδέσποτα ζώα τα οποία στερούνται στοιχειώδους καταλύματος, καταβάλει ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω της αρμόδιας Αντιδημάρχου, κ.Μαρίας Καναβάκη και της κ.Εύης Μαρτιμιανάκη. 

Πριν από λίγη ώρα και συγκεκριμένα στη 13:00, ολοκληρώθηκε η προσπάθεια σίτισης και φροντίδας των σκυλιών που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο του Ηρακλείου όπου, η πρόσβαση είναι εξαιρετικά δυσμενής μέσω του αγροτικού δικτύου.  

Για να φτάσει το προσωπικό χρειάστηκε η συνδρομή μηχανήματος, καθώς ο παγετός αποτελεί το μεγαλύτερο κίνδυνο κατά την κίνηση των οχημάτων. Εξαιτίας των προβλημάτων δεν κινήθηκαν σήμερα συνεργεία περισυλλογής.

Ταυτόχρονα και σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία «Σείριος» και «Ζωφόρος» ενισχύονται οι εθελοντές που σιτίζουν αδέσποτα σε δυσπρόσιτες περιοχές, με επιπλέον σακιά ξηράς τροφής, ενόψει της περεταίρω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών από απόψε το βράδυ.

https://www.youtube.com/watch?v=eaR2-6CNfHw?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές γύρω από το Ηράκλειο είναι ουσιαστικά σχεδόν απρόσιτες και οι εθελοντές που φροντίζουν αδέσποτα καταβάλουν αγωνιώδη προσπάθεια για να βρεθούν δίπλα στα ζωάκια που έχουν ανάγκη, όπως φαίνεται και στο βίντεο του εθελοντή Γιώργου Ορφανίδη που προσπαθεί να φτάσει στο χώρο όπου φροντίζει δεκάδες άρρωστα και σε ανάγκη σκυλιά.

Υπό αυτές τις συνθήκες είναι εύλογη και αναγκαία από όλους τους πολίτες η παροχή βοήθειας στα αδέσποτα ζωάκια που έχουν τεράστια ανάγκη για τροφή προκειμένου να αντέξουν το κρύο. Ειδικότερα για άρρωστα και αδύναμα ζωάκια η παροχή υποτυπώδους καταλύματος είναι κάτι παραπάνω από σωτήρια

 

Η εικόνες είναι από τη σημερινή προσπάθεια τη σίτισης των αδέσποτων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News