Ηράκλειο: Κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου

Κρήτη
Ηράκλειο: Κλειστά τα σχολεία και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Ηρακλείου, με απόφαση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ - Τι ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid – 19.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση:

Την παράταση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για αύριο Τρίτη, 25.01.2022,υπόγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εφιστά την προσοχή όλων στις τυχόν μετακινήσεις τους κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενημερώνοντας παράλληλα, ότι, τα μηχανήματα της Περιφέρειας συνεχίζουν να επιχειρούν όπου καθίσταται αναγκαίο για να παραμείνει ανοιχτό από τα χιόνια το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Κλειστοί θα παραμείνουν την Τρίτη και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί Ηρακλείου, με απόφαση του ΔΟΠΑΦΜΑΗ».

Κλειστά και αύριο Τρίτη τα σχολεία στην Π.Ε Ηρακλείου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ν. Συριγωνάκη κλειστά και αύριο Τρίτη τα σχολεία στην Π.Ε Ηρακλείου.

Ωστόσο, συνεχίζεται η κινητοποίησή για τον μη αποκλεισμό από τα χιόνια του οδικού δικτύου.  

Την παράταση της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου για αύριο Τρίτη, 25.01.2022,υπόγραψε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης.

Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης λόγω των συνεχιζόμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών εφιστά την προσοχή όλων στις τυχόν μετακινήσεις τους κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές, ενημερώνοντας παράλληλα, ότι, τα μηχανήματα της Περιφέρειας συνεχίζουν να επιχειρούν όπου καθίσταται αναγκαίο για να παραμείνει ανοιχτό από τα χιόνια το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Κλειστοί οι Βρεφικοί, Παιδικοί Σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΗΦΗ Δήμου Ρεθύμνης

Κλειστοί θα παραμείνουν και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα, Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Ρεθύμνης, σύμφωνα με απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου.

Η λειτουργία των προαναφερόμενων κοινωνικών δομών αναστέλλεται, με γνώμονα τη διαφύλαξή της υγείας και την ασφάλεια όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων τους, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε όλη την επικράτεια.

Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Φ.400/20/23.01.2022 Απόφαση Αντιπεριφερειάρχη Χανίων όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένων των ακραίων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να επικρατήσουν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων σύμφωνα με τις προγνώσεις της ΕΜΥ και τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Επιπρόσθετα θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή όσων μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Χανίων, δεδομένου ότι το καιρικό φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη χαρακτηρίζεται από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή των συνθηκών σε πολύ λίγο χρόνο. Ο οδηγός ενδέχεται ξαφνικά να βρεθεί αντιμέτωπος με συνθήκες παγετού, έντονης χιονόπτωσης ή χαλαζόπτωσης, καθώς και κατολισθήσεις πρανών. Συνιστάται επομένως να πραγματοποιούνται μόνο οι αναγκαίες μετακινήσεις με χαμηλή ταχύτητα και αυξημένη προσοχή.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία του Μαλεβιζίου

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τρίτη 25 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι δημοτικοί και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, με απόφαση του Δημάρχου Μαλεβιζίου Μενέλαου Μποκέα.

Η απόφαση λήφθηκε λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη έχουν ξεκινήσει να εκδηλώνονται στην περιοχή και αναμένονται να κορυφωθούν την Τρίτη στο πλαίσιο της κακοκαιρίας «Ελπίς», με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις πυκνές χιονοπτώσεις, σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, η αποφυγή ατυχημάτων και η αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID19, λόγω της δυσκολίας εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παρακαλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων να λάβουν υπόψη τους την ενημέρωση που αναμένεται από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το αν η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιηθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και επιχειρησιακή ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας.

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη τα σχολεία του Δ. Μινώα Πεδιάδας

Με απόφαση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Μανώλη Φραγκάκη, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Η νέα απόφαση λήφθηκε για λόγους ασφαλείας, αφενός λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών που ήδη επικρατούν -την ώρα που, αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία- αφετέρου εξαιτίας της αδυναμίας τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας λόγω της πανδημίας.

Για τη λειτουργία ή μη των σχολείων την Τετάρτη 25/1, αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις.

Κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας την Τρίτη 25 Ιανουαρίου

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 25/1, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, για την προστασία των μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων.

Αναστέλλεται για το επόμενο διήμερο η λειτουργία των σχολείων στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στον Δήμο Αγίου Νικολάου , σε συνδυασμό με τις ειδικές συνθήκες λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου κ. Αντώνη Ζερβού, αναστέλλεται για τις δύο επόμενες ημέρες, (Τρίτη 25/1 – Τετάρτη 26/1/2022) η λειτουργία των σχολείων και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στον Δήμο.

Τα μαθήματα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, θα πραγματοποιηθούν κανονικά μέσω τηλεκπαίδευσης.

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News